VJOSA OSMANI IZNELA SVOJ STAV LAJČAKU I ESKOBARU: Evo šta je imala da kaže
Vjosa Osmani, Foto: Facebook

region

VJOSA OSMANI IZNELA SVOJ STAV LAJČAKU I ESKOBARU: Evo šta je imala da kaže

Ona je istakla da je Kosovo izgrađeno na principu multietničkog društva gde svi imaju jednaka prava, bez obzira na etničku pripadnost

Objavljeno:

Kosovo je konstruktivna strana, pripremljena i angažovana u procesu dijaloga fokusiranog na međusobno priznanje - ocenila je predsednica Kosova Vjosa Osmani tokom današnjeg sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Gabrijelom Eskobarom, i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Njen kabinet je saopštio da je Osmani tokom sastanka s dvojicom visokih diplomata ponovila stav da Kosovo nikada nije doprinelo tenzijama i kontinuirano se zalagalo za mir i stabilnost kao i za evropska rešenja.

U tom kontekstu, predsednica je izrazila opredeljenje Kosova da nastavi saradnju i koordinaciju sa svojim partnerima, ističući da je angažovanje Kosova "u dijalogu zasnovano na zaštiti suvereniteta, ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Kosova, koji su nedodirljivi".

1 / 4 Foto: PrintscreenYoutube

Ona je istakla da je Kosovo izgrađeno na principu multietničkog društva gde svi imaju jednaka prava, bez obzira na etničku pripadnost.

Posle sastanka s predsednicom Osmani, Eskobar i Lajčak su se susreli sa premijerom Kosova Aljbinm Kurtijem.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.