KURTI SE OBRATIO NA SRPSKOM JEZIKU: Ne odustaje, nastavlja kampanju
Aljbin Kurti, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

NEĆE PRESTATI

KURTI SE OBRATIO NA SRPSKOM JEZIKU: Ne odustaje, nastavlja kampanju

Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prelazima na severu, u okviru odluke o reciprocitetu, neće morati da se plaća

Objavljeno:

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da će se kampanja za preregistraciju vozila i reciprocitet po pitanju ličnih dokumenta nastaviti.

Dodao je i da neće prestati posle 1. septembra, prenosi Ljajmi.

Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prelazima na severu, u okviru odluke o reciprocitetu, neće morati da se plaća. Rekao je i da dezinformacije predstavljaju rizik za nacionalnu bezbednost.

1 / 3 Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Čuo sam za lažne vesti da će na severu biti oduzete lične karte u zamenu za ulazno-izlazni dokument. Ovo nije istina. Dokument je dodatak koji se daje besplatno. Pozivam vas da pažljivo pratite saopštenja naše Vlade i nadležnih organa. Znamo da barikade koje se često postavljaju na severu ne dolaze odozdo, već se postavljaju odozgo. Oni niti predstavljaju vas, naše građane, niti vas štite, dok s druge strane, Kosovsku policiju i druge bezbednosne institucije čine naši građani bez razlike i bez razlike su na usluzi našim građanima", rekao je Kurti.

Kako dodaje, promena registarskih tablica doneće oslobađanje od carine, koje dostižu cifru od oko 5 hiljada evra.

"Sa druge strane, odluka o opremanju ulazno-izlaznim dokumentom, onima koji prezentuju srpska dokumenta neće ometati slobodu kretanja. Vreme čekanja je u proseku 20 sekundi", rekao je Kurti.

Kako se navodi, on je sve to rekao i na srpskom jeziku.

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.