UHAPŠEN MILORAD ĐOKOVIĆ!
Foto: Profimedia

javljeno

UHAPŠEN MILORAD ĐOKOVIĆ!

Đoković je sam živeo na svom imanju u Vitomorici

Objavljeno:

Kosovska policija uhapsila je u ponedeljak uveče Milorada Đokovića (55) iz Vitomirice kod Peći, zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ratnom zločinu.

Đoković je radio kao matičar u selu Goraždevac i nikada nije napuštao pećku opštinu, a bio je jedini Srbin koji je živeo u Vitomirici. Njemu je odredjeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Hapšenje, Lisice, Zatvor, Kazna
foto: Profimedia

Muškarac M. Đ. iz sela Vitomirica kod Peći, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo rat protiv civilnog stanovništva, u vezi s akcijom iz 1999. godine, saopštilo je juče kosovsko specijalno tužilaštvo. Đoković je uhapšen, navodno, nakon višemesečne istrage jedinice za istraživanje ratnih zločina, a kako se u saopštenju navodi, predmet za koji se on tereti odnosi se na navodnu akciju "7. maja 1999. godine u regionu Peći kada je ubijeno devet civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet osoba".

Đoković je sam živeo na svom imanju u Vitomorici, a poslednjih godina se tužio s lokalnim vlastima zbog parcele koju je od opštine Peć dobio devedesetih godina i na kojoj je podigao kuću. Lokalne vlasti su pokušale da oduzmu deo Djokovićevog imanja, ali je Viši sud Kosova presudio u njegovu korist. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila Djokoviću pravnu pomoć.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.