MEŠTANI SMEDEREVA IH ZOVU BONI I KLAJD! Muškarac i žena pravili HAOS po gradu, upadali u banke i to nije sve
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

DRAMA U SRPSKOM GRADU

MEŠTANI SMEDEREVA IH ZOVU BONI I KLAJD! Muškarac i žena pravili HAOS po gradu, upadali u banke i to nije sve

Automobil je nađen nakon druge pljačke u okolini Smedereva, gde je zapaljen i potpuno izgoreo

Objavljeno:

Smederevska policija uhapsila je muškarca i ženu iz Smedereva, koje su meštani već prozvali Boni i Klajd, osumnjičene za pljačku banke i pošte u tom gradu.

Lisice na ruke stavljene su Ž. S. (37) i G. D. (49) za koju se sumnja da mu je pomagala.

Zajedničkim intenzivnim radom Policijske uprave u Smederevu i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu identifikovan je i uhapšen osumnjičeni Ž. S., koji je u prethodna dva meseca, kako se sumnja, na teritoriji Smedereva počinio dva razbojništva.

- Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, sumnja se da je Ž. S., 14. januara ove godine, ušao maskiran u ekspozituru Halk banke u centru Smedereva i uz pretnju pištoljem od blagajnice oduzeo oko 1.900.000 dinara. Potom je, 21. februara, iz poslovnice "Pošte Srbije", gde je ušao predstavljajući se kao radnik zadužen za dezinfekciju, uz pretnju pištoljem, oduzeo oko 3.100.000 dinara - izjavio je Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

Kako navode u tužilaštvu, prilikom pretresa prostorija osumnjičenog pronađen je deo novca, za koji se sumnja da potiče iz izvršenih krivičnih dela, u iznosu od 1.870.000 dinara. Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon hapšenja policiji rekao da je deo novca vratio osobama kojima je dugovao i da mu je u razbojništvima pomagala jedna žena, a da njegova supruga nije znala šta on radi.

Zbog sumnje da mu je u izvršenju krivičnih dela pomagala, uhapšena je i G. D., koja će takođe uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje u tužilaštvo. Ona se sumnjiči da je pomagala osumnjičenom da sakrije vozilo, koje je koristio pre pljačke i tokom bekstva.

Automobil je nađen nakon druge pljačke u okolini Smedereva, gde je zapaljen i potpuno izgoreo.

Lisice i za lopove iz Kruševca

Državljanin Crne Gore, Ž. P. (44), kao i B. D. (46) i Đ. M. (29) iz Prokuplja, uhapšeni su nakon što su, kako se sumnja, u noći između 1. i 2. marta provalili u poštu u okolini Kruševca, a zatim obili kasu i iz nje ukrali oko 937.000 dinara.

Policija je brzo identifikovala osumnjičene i pretresom stanova u kojima žive pronašla deo novca za koji se sumnja da je ukraden. NJima je, po nalogu tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.