ZAPLENJENO 15 MILIONA KOMADA CIGARETA: Otkriven tovar u napuštenom kamionu bez tablica!
Ilustracija, Foto: Uprava carine

carinici i mup

ZAPLENJENO 15 MILIONA KOMADA CIGARETA: Otkriven tovar u napuštenom kamionu bez tablica!

Istraga je potvrdila da se vozač 27. januara prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa MUP - Policijskom upravom Sremska Mitovica sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 15 milona komada cigareta ostavljenih na teritoriji Republike Srbije u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača.

Tovar od 15 miliona cigareta marki zapakovan u 1469 kartona od po 50 boksova, otkriven je u napuštenom kamionu čije su tablice, kako je policija utvrdila, ukradene sa drugog vozila.

Istraga je potvrdila da se vozač 27. januara prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe - cigareta sa teritorije Republike Srbije i njene otpreme i prodaje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon izlazne prijave carini, ovaj kamion je, zajedno sa cigaretama, parkiran na parkingu u neposrednoj blizini prelaza, gde je pune 4 nedelje stajao neobezbeđen, bez carinskog dokumenta i carinske plombe.

1 / 3 Foto: Uprava carine

Ono što je posebno izazvalo pažnju u ovom slučaju je činjenica utvrđena proverama - da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj "fantom firmi".

Uprava carina i Ministarstvo unutrašnjih poslova su zajedničkom akcijom preduzeli sve mere u cilju sprečavanja neovlašćenog raspolaganja ovom akciznom robom. Uprava carina je stavila cigarete pod carinski nadzor, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova privremeno oduzelo prevozno sredstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.