VERICA JE PODMETALA SLIKE MRTVE DECE DA OTME NOVAC OD LJUDI! Zajedno sa Daglasom HARALA, gde je sada par iz pakla?
Verica Janković, Foto: Printscreen TV Prva

šok

VERICA JE PODMETALA SLIKE MRTVE DECE DA OTME NOVAC OD LJUDI! Zajedno sa Daglasom HARALA, gde je sada par iz pakla?

Daglas je, kao Veričin saučesnik u prevarama, osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana, ali izdržavanje te kazne još nije počelo

Objavljeno:

Verica Janković, žena koja je dva puta osuđivana za prevare sa humanitarnom pomoći, nalazi se na odsluživanju zatvorske kazne, koje je bilo odloženo zbog njenog porođaja.

Verica je redakcije medija zovala godinama unazad, tražila je novčanu pomoć, a da ni u jednom trenutku nije pomislila da se zaposli i tako zaradi za svoje potrebe. Naprotiv, sve ove godine prevara i zloupotreba tuđe bolesne dece postali su njen posao.

Svaki put bi se predstavila novim imenom, iz novog grada, izmislila bi neko novo svoje dete i tešku dijagnozu za njega, koju nikad ne bi mogla da dokaže, naravno. Besramno je krala slike druge bolesne dece, poturajući svoj račun za pomoć, zbog čega su ta druga, zaista bolesna deca, ostala uskraćena za neophodan novac za lečenje.

Vericu je stigla pravda i ona se već skoro četiri meseca nalazi iza rešetaka.

- Verica Janković se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od 20 meseci u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, počevši od 3. novembra 2021. godine - kažu za Telegraf.rs iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Daglas je, kao Veričin saučesnik u prevarama, osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana, ali izdržavanje te kazne još nije počelo.

- S obzirom na to da je presuda stigla Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u drugoj polovini prošle godine, sa njenim izvršenjem će se započeti u dogledno vreme. Kazna kućnog zatvora se izvršava u skladu sa prioritetima, vodeći računa pri tome o profilu ličnosti osuđenih lica, zatim da li postoje žrtve krivičnog dela i njihova potencijalna ugroženost, itd. Naglašavamo da je prilikom izvršenja prioritetno da se sve alternativne sankcije sprovedu u zakonom predviđenom roku kako bi se sprečilo da dođe do zastarevanja kazne - dodali su iz Uprave.

Kako ističu, mera kućnog pritvora, sa ili bez elektronskog nadzora, se odmah realizuje, kao i većina ostalih alternativnih sankcija, poput rada u javnom interesu i drugih sankcija.

Vara čim je puste iz zatvora

Verica je već skoro četiri meseca u zatvoru. Još 16 meseci zatvorske kazne je pred njom. Ipak, postavlja se pitanje da li će ponovno okretanje prevarama da bude prva stvar koju će da uradi kad izađe iz zatvora. To ne bi bio prvi put.

Verica je najpre uhapšena 2018. godine u akciji "Aurora", kada je lagala da je donirala bubreg svojoj ćerki, a tvrdila je i da je sinu potrebna operacija srca. Tada je, navodno, prikupila oko 2 miliona dinara.

Potom sledi nova serija prevara..

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.