KALINIĆ ODAHNUO NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: "Znao sam da nisam kriv i da postoji neko zrnce pravde"
Milan Kalinić, Foto: Dado Đilas

OGLASIO SE

KALINIĆ ODAHNUO NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: "Znao sam da nisam kriv i da postoji neko zrnce pravde"

Nakon odluke suda bilo je vidno da su Kalinić i njegovi advokati odahnuli

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu u ponovljenom suđenju oslobodio je glumca Milana Kalinića optužbi za nasilničko ponašanje pre tri godine u dvorani "Pionir" pred početak košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Sudija Aleksandar Trešnjev je kazao da nakon što je Apelacioni sud potvrdio odluku o izdvajanju određenih fotografija iz spisa, nema dokaza iz kojih se može izvući zaključak da je Kalinić kriv.

Inače te fotografije su izdvojene iz spisa na prethodnom ročištu, jer nije utvđeno ko je njihov autor i smatraju se nezakonitim, pa su u dokazima ostale samo fotografije i snimci policije i fotografa i snimatelja sajta "Telegraf".

Nakon odluke suda bilo je vidno da su Kalinić i njegovi advokati odahnuli.

- Znao sam da nisam kriv i da postoji neko zrnce pravde - rekao je glumac nakon presude.

- U ovu borbu sam ušao sa mojim braniocima Andreom Vidović i Aleksandrom Stojanovićem zato što sam optužen za nasilje, a za mene možete reći sve, osim da sam nasilnik. Na kraju je sud nakon izvođenja svih dokaza to i potvrdio.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanović

Prethopdno, pre presude u sudnici su iznešene završene reči i tužilac je tražio za Kalinića kaznu, na koju je prvom presudom, koja je ukinuta, bio osuđen - deset meseci zatvora uslovno sa proverom od dve godine, godinu dana zabrane prisustva košarkaškim utakmicama Crvene zvezde i 100.000 dinara. On je smatrao da fotografije koje su izdvojene nisu jedini dokaz da je Kalinić izvršio krivično delo.

Glumčev branilac Andrea Vidović tražila je oslobađanje i kazala je da on nije učestvovao u tuči, već razdvajao sukobljene i zaustavio tuču:

- Tuča je bila između Dalibora Krkovića, Marka Pavlovića i Filipa Volšeka. Krković i Volšek su priznali i osuđeni su. Drugih udaraca nije bilo. Iz dokaza ne proizilazi da je Kalinić udario Krkovića. Niko to od svedoka nije video, niti se to vidi na snimcima i fotografijama.

KALINIĆ: NISAM NIKOGA UDARIO

U završnoj reči Milan Kalinić je rekao da se umešao u incident, koji nema veze sa njim, već sa njegovim drugom Markom Pavlovićem, koji je bio napadnut i da je samo ljudski postupio.

- Tužilac ni milimetar, ni jednom česticom nije dokazao da sam nekog udario. Tri nova svedoka dala su isti iskaz kao i svi drugi, da nisu videli Milana da je nekoga udario, da nisu videli incident. Ja nisam nikoga udario, učestvovao sam sa namerom da razdvojim.

Bonus video:

00:23

Hapšenje u Novom Sadu! Zaplenjeno 30kg narkotika

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.