BANDA "TOP MODELI" OPERIŠE ŠPANIJOM: Uhapšena mlada Srpkinja (18) zbog sumnje da je učestvovala u pljački u Madridu
Ilustracija, Foto: Printscreen

elitne kradljivice

BANDA "TOP MODELI" OPERIŠE ŠPANIJOM: Uhapšena mlada Srpkinja (18) zbog sumnje da je učestvovala u pljački u Madridu

Još tri članice uhapšene su i decembru, i tada su među privedenima bila Makedonka, Srpknja i jedna Italijanka

Objavljeno:

Španska policija je uhapsila Srpkinju staru 18 godina zbog sumnje da je pripadnica bande "Top modeli", koja se dovodi u vezu sa brojnim pljačkama u elitnim delovima Madrida. Lisice na ruke stavljene su i dve godine starijoj devojci, poreklom iz Italije, za koju se sumnja da je "operisala" po kućama bogatih zajedno sa Srpkinjom.

- Uhapšene su identifikovane kao počinioci najmanje dve pljačke u okolini Madrida. Policija ih je locirala neposredno posle krađe i kod njih je pronađen nakit i novac koje su, kako se sumnja, ukrale iz stana - prenosi portal telemadrid.es.

Kako navode, agenti su ostali šokirani kada su otkrili da kod sebe imaju dragulje, ali i papire koje ova banda, prema tvrdnjama španskih medija, označava stanove i ukuće u koje planira da uđe i opljačka ih. Papirima, navodno, kako je otkriveno tokom istrage, označavaju da li u kući koju tipuju nekoga ima ili ne.

- Kod sebe su imale i plastiku koju koriste za prisilno otključavanje vrata - prenose mediji.

Inače, posle hapšenja, navodno su stanari zgrade identifikovali dve atrkativne devojke kao osobe koje su im više puta zvonile na vrata. Na taj način, kako se sumnja, proveravale su da li u kući ima nekoga i procenjivali kakvog su imovnog stanja vlasnici. Inače, španski mediji navode da bandu pljačkaša "top modeli" čine najvećim delom žene iz Istočne Evrope.

- Banda je sastavljena od mladih žena koje se kreću po bogatim delovima Madrida. Ostaju neprimećene jer se trude da budu skupo i elegantno obučene, nose torbe, cipele i garderobu luksuznih brendova. Kriminalna grupa je prvi put otkrive u aprilu prošle godine kada je uhapšeno 11 njenih članova - podseća portal.

Inače, još tri članice uhapšene su i decembru, i tada su među privedenima bila Makedonka, Srpknja i jedna Italijanka.

Podsetimo, najpoznatija banda pljačkaša do sada su bili Pink Panteri, grupa pljačkaša koja je upadala u luksuzne draguljarnice i izvodila spektakularne pljačke. Kao i grupu top modeli, činili su je uglavnom ljudi iz Istočne Evopre, ali za razliku od Pantera, prema sumnjama španske policije, novu kriminalnu grupu čine uglavnom žene - mlade i atraktivne.

Bonus video:

00:23

Hapšenje u Novom Sadu! Zaplenjeno 30kg narkotika

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.