VOJKANU KRSTIĆU ODREĐEN PRITVOR!
Foto: Printscreen/Instagram/vojkan.krstic

odluka

VOJKANU KRSTIĆU ODREĐEN PRITVOR!

Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo

Objavljeno:

Vojkanu Krstiću, koji se tereti za malverzacije vredne 10 miliona dinara, večeras je određen pritvor.

Kako se saznaje, pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da ne ponovi delo i uznemirenja javnosti.

Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim -uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu. Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka - vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja. Krstić je inače poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.