VOJKANU KRSTIĆU ODREĐEN PRITVOR: Evo i zbog čega
Uhapšeni Vojkan Krstić, Foto: Profimedia, Instagram, Dado Đilas

ostaje iza rešetaka

VOJKANU KRSTIĆU ODREĐEN PRITVOR: Evo i zbog čega

Kako se sumnja, pribavio je protivpravnu imovinsku korist za više od 10.000.000 dinara

Objavljeno:

Lažnom humanitarcu i vlasniku firme “Elita gradnja” Vojkanu Krstiću određen je pritvor do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su lažnim fakturama i zapisnicima o uslugama u vezi sa poslovanjem PD “Elita gradnja” oštetili budžet Republike Srbije za više od 10 miliona dinara.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica policija je uhapsila Vojkana Krstića, odgovorno lice PD “Elita gradnja”, dok se osumnjičeni D. T. (1956), D. O. (1962) i Ž. P. (1961) terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako se sumnja, Vojkan Krstić je tokom 2019. i 2021. godine, iskorišćavanjem svog položaja, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, na osnovu više ugovora o pružanju usluga koje je u ime i za račun PD “Elita gradnja” doo zaključio sa pojedinim institucijama i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća - saopštio je MUP.

Takođe, sumnja se da je sačinjavao račune o navodno izvršenim uslugama uklanjanja reklama sa javnih površina, a koji su sa netačnim-uvećanim podacima, bili plaćeni od strane oštećenih. Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist za više od 10.000.000 dinara.

Bonus video:

00:14

Džoniće vraćaju u pritvor

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.