NENAD PERIŠ I OLIVERA SU BILI UJEDINJENI U BOLU PRE NEGO ŠTO JE ALEKSA PRONAĐEN: Evo šta je tada REČENO!
Aleksa Stanković i Matej Periš, Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/MUP Hrvatske

UPUTIO

NENAD PERIŠ I OLIVERA SU BILI UJEDINJENI U BOLU PRE NEGO ŠTO JE ALEKSA PRONAĐEN: Evo šta je tada REČENO!

Prethodnih dana bilo je i informacija koje su stizale do policije i medija, da je mladić iz Kruševca viđen u Beogradu

Objavljeno:

Aleksa Stanković (21) iz Kruševca pronađen je večeras u stanu na beogradskom Vračaru. Mladić iz Kruševca je nestao 28. decembra prošle godine, a samo dva dana kasnije u Beogradu se izgubio svaki trag Mateju Perišu (27) iz Splita. U bolu i želji ujedinjeni su bili roditelji nestalih mladića koji se nadaju da će što pre zagrliti sinove. Sve do večeras. Na vest da je Aleksa pronađen, Nenad Periš je zaplakao. Kako je rekao, iz sveg srca se raduje jer je jedna majka našla svoje dete.

A ta majka je ocu iz Splita poručila da se ne predaje i da bude istrajan u borbi za istinu o sinu.

1 / 11 Foto: MUP

- Gospodinu Perišu i njegovoj porodici želim da budu istrajni u borbi za istinom o njihovom sinu u njegovom pronalasku. Da ga što pre pronađu živog i zdravog i da se obojica zajedno vrate kući, svojoj porodici. Da se ne predaju, da ne odustaju i da nikada ne gube nadu u srećan kraj ove agonije, kroz koju prolaze. Da što pre pronađu njihovog Mateja - ovim rečima putem Telegraf.rs Olivera Stanković obratila se Nenadu Perišu pre nego što je saznala da joj je sin pronađen.

Potraga za Aleksom trajala je više od 40 dana. Prethodnih dana bilo je i informacija koje su stizale do policije i medija, da je mladić iz Kruševca viđen u Beogradu.

O tome gde je Matej Periš iz Splita mesec i po dana niko ne zna. Njegov otac od prvog dana januara nalazi se u Beogradu. Ne želi da se vrati u Hrvatsku dok ne sazna šta mu je sa sinom. Kako sam kaže, zna kako se osećala majka mladića koji je nestao gotovo u isto vreme kada i njegov Matej.

1 / 5 Foto: Printscreen/facebook

Samo dan pre nego što je Aleksa Stanković pronađen, Nenad Periš uputio je njegovoj majci Oliveri reči podrške:

- Teško je bilo šta reći jadnoj majci koja traži svoje rođeno dete. Saosećam se iskreno u njenom neizmernom bolu i želim iskreno da svog sina što pre nađe. Nada nikada ne prestaje i uvek u nju treba verovati. Život mora nastaviti, pozitivno živeti u veri u ljude i dobrotu - poručio je Oliveri.

Ne bi prošao ni dan da majka Olivera na brojčaniku ne ukuca broj njegovog telefona i ne nazove ga, ali uvek isti odgovor - "osoba koju ste pozvali je isključila mobilni telefon ili je privremeno nedostupna".

Osim što ga je zvala, pisala mu je i poruke. Trgla bi se na svaki poziv sa nepoznatog broja, mislila on je. Isto je bilo i kad god bi joj neko pokucao na vrata, iako joj retko ko dolazi. Nije gubila nadu da je živ i da je dobro. Jedino joj je to bilo ostalo, s obzirom da nikakvih tragova nije bilo - ni do dobrog, a ni do one loše strane priče.

Aleksa je nestao 28. decembra. Sa sobom je poneo sve diplome, svedočanstva, sva dokumenta, zbog čega majka misli da je otišao negde u inostranstvo, da mu je neko ponudio posao jer je odličan poznavalac kompjutera.

Ostavio joj je i poruku na kompjuteru da ide u inostranstvo da radi, da mu ta firma za koju je radio nudi posao, smeštaj vizu, da mu je sve obezbeđeno.

U potrazi za Matejem uključen je Interpol.

- Nemam novih informacija. Iako je toliko vremena prošlo ja još gajim nadu da je Matej živ. Otac sam i imam pravo da verujem da će se pojaviti i da ćemo zajedno otići kući. Da budem iskren niko me u suprotno nije ni ubedio. Dokaza da je moj sin upao u Savu nema. Signal njegovog telefona primećen je kod Velikog ratnog ostrva što mi daje dodatnu nadu. On nikada nije odlazio od kuće, a znam koliko je planova za budućnost imao - kaže za Telegraf.rs Nenad Periš.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.