ISTI TRAGOVI PRONAĐENI I U KOMBIJU KOJIM SU DOŠLI I U SMEŠTAJU! Slučaj nestalog Mateja Periša dobija epilog?
Matej Periš, Foto: Ana Paunković, MUP Hrvatske, Foto: Instragam/Moj Beograd

POTRAGA U TOKU

ISTI TRAGOVI PRONAĐENI I U KOMBIJU KOJIM SU DOŠLI I U SMEŠTAJU! Slučaj nestalog Mateja Periša dobija epilog?

Periš je, kako Mijatović dodaje, imao običaj da izlazi iz kluba, nakon čega se dešavalo da nestane, gde se kući posle 12 ili 15 sati vraćao kući

Objavljeno:

Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. On je izašao iz kluba "Gotik" i od tog trenutka gubi mu se svaki trag.

Novinar TV Pink -a Mladen Mijatović, otkrio je nove detalje povodom slučaja nestalog Splićanina, za kim se traga više od mesec dana.

- Ono što je najnovija informacija je ta, da je grupa mladića krenula iz Hrvatske ka Srbiji 30. decembra. Oni su tada iznajmili kombi, a u Zagrebu kupili osređenu količinu sintetičke droge. U pitanju je spid, i to su, kako se pretpostavlja i pre odlaska u klub koristili - objasnio je Mijatović.

To je, kako Mijatović kaže, bilo u noći između noći 30. i 31. decembra.

- To je dokaz da im dorgu niko nije sipao u piće, već su je sami nabavili, a ko se te noći drogirao, još uvek nije utvrđeno - naveo je Mijatović.

1 / 7 Foto: MUP

Periš je, kako Mijatović dodaje, imao običaj da izlazi iz kluba, nakon čega se dešavalo da nestane, gde se kući posle 12 ili 15 sati vraćao kući.

- Postojali su, uslovno rečeno, slični ispadi - dodao je Mijatović.

Podsetimo, od kako je Periš napustio klub Gotik u kome je bio sa svojim društvom, mnogi stručnjaci su izneli svoje mišnjelje, a među njima i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović koji je otkrio šta je bilo u stanu Splićanina i njegovih prijatelja

"Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi mislimo da je u pitanju dete, jer je osoba jako mlada, a tada se traga i van radnog vremena", istakao je Mijailović za Prva TV.

On je potvrdio da su mladići konzumirali opijate.

"Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela - alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne", otkriva Mijailović.

"Mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske, kao i u smeštaju u Beogradu. Oni su konzuimirali drogu, najverovatnije svih sedmorica. Tu drogu su doneli sa sobom", navodi Mijaliović.

Policija, Potraga, Matej Periš
foto: MUP Srbije, MUP Hrvatske

Kako dodaje, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Matej bio potresen smrću druga. Ta tragedija se dogodila samo pre mesec i po dana.

"Mladić nije mogao da spase svog prijtelja. Dao je sve od sebe, ali nije mogao da mu sačuva život. Mateju se ova tragedija dogodila pre samo mesec i po dana i mi ne znamo kroz koji proces tugovanja on prolazi niti kako se oporavlja od šoka", ističe Mijailović.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije naglašava da policija savesno radi svoj posao i da samo mogu da se nadaju da će pronaći mladića živog.

"Što više vremena protiče, to je nade sve manje. Ali nećemo odustati dok ne rešimo ovaj slučaj. Kao i svaki slučaj kada je u pitanju dete, policajci se predaju zadatku više nego inače", zaključuje Veljko Mijailović.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.