POZNATO SA KIM JE MATEJ POSLEDNJI PUT RAZGOVARAO: Ova osoba mogla bi rešiti misteriju njegovog nestanka!
Ilustracija, Foto: Printscreen: Mup

au

POZNATO SA KIM JE MATEJ POSLEDNJI PUT RAZGOVARAO: Ova osoba mogla bi rešiti misteriju njegovog nestanka!

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopštili da će pomoći srpskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu

Objavljeno:

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri prijatelja pre nestanka. On je u noći između 30. i 31. decembra poslednji telefonski razgovor imao s ovom drugaricom iz Splita, a policija misli da ona može da razreši misteriju njegovog slučaja. S njom se čuo neposredno pre odlaska iz beogradskog kluba "Gotik", posle kojeg mu se gubi svaki trag kod reke Save.

1 / 7 Foto: Printskrin/RTS

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopštili da će pomoći srpskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje devojke s kojom je Periš kobne večeri imao poslednji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski, piše Srpski telegraf

- Pripadnici beogradskog MUP pregledali su listing poziva Mateja Periša i utvrdili da je poslednja na listi drugarica iz Splita. Ona im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula od muzike iz "Gotika", u kojem se nalazio.

Satnica kretanja Mateje po izlazku iz "Gotika"

1.45 Splićanin trči pored kafića "Nebo i zemlja" u Karađorđevoj ulici *

1.46 Kod Brankovog mosta zaustavlja taksistu, a on ga odbija jer je zauzet

1.47 Trči Travničkom ulicom, a ni tada niko ne juri za njim

1.48 Iz Ulice braće Krsmanović ulazi na Savski kej

1.50 Preskače ogradu restorana "Savanova" i hodom ide oko samog lokala

1.51 Trčeći ide ka terasi šetališta koja se nalazi iznad Save

1.52 Na istoj kameri ne vidi se gde je mladić, odnosno da li je upao u reku

2.03 Lociranje Matejevog telefona u isto vreme gde se na kameri vidi "objekat" koji se kreće u Savi

2.05 Kod ušća Save u Dunav vidi se "objekat" koji se kreće niz reku, ponovno poklapanje s telefonom mladića

Hrvatski inspektori rešili su da priskoče kolegama u pomoć i detaljnije ispitaju ovu devojku zbog sumnje da može da im otkrije bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba - objašnjava naš izvor iz istrage. Kako smo ranije pisali, pre razgovora s drugaricom Periš je devojci Sanji poslao video-snimak u 21.30, a u kojem se vidi da u restoranu "Ambar" s drugarima uživa u vinu.

Načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac rekao je u sredu da će kolegama u Beogradu pomoći i u analizi razgovora s telefona Splićanina, koji je poslednji put lociran 31. decembra, kada su video-kamere na tom istom mestu kod Brankovog mosta u Savi snimile i "objekat" koji se kreće nizvodno, pa se pretpostavlja da je to snimljen Periš kako pliva ka Dunavu.

Matej Periš pliva u reci Savi

Međutim, otac momka koga traže već 15. dan kaže da se na rekonstrukciji MUP Srbije, koja je objavljena u sredu, ne vide ključni momenti.

- Na toj rekonstrukciji se ne vide trenuci kada moj sin izlazi iz kluba i eventualno ulazi u vodu. To su, uz kontakte Mateja s taksistom koji se zaustavio i koji pokazuje njegovo stanje pribranosti, prema mom mišljenju, najvažniji trenuci - rekao je Nenad Periš za hrvatske medije.

(Espreso / Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media