BABA DEČAKA KOJI JE PREMINUO OD OPEKOTINA ŠOKIRALA IZJAVOM: Otkrila BIZARAN razlog zašto nisu zvali HITNU!
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

užas

BABA DEČAKA KOJI JE PREMINUO OD OPEKOTINA ŠOKIRALA IZJAVOM: Otkrila BIZARAN razlog zašto nisu zvali HITNU!

D. T. koja je bila sa ćerkom u stanu kada se dvoipogodišnji dečak ošurio vrelom vodom, pa preminuo, ispričala je istražiteljima neverovatnu priču

Objavljeno:

Jeziva sudbina dvoipogodišnjeg dečaka iz Niša, koji je u subotu preminuo od opekotina koje je zadobio kada se ošurio vrelom vodom u kupatilu, potresla je ceo Niš, a njegova baba D. T, koja je bila u kući sa dečakovom majkom T. S, a svojom ćerkom, u istrazi je pokušala da objasni zbog čega nisu pozvale Hitnu pomoć, već su teške rane namazale nekakvim melemom.

– Baba je ispričala da su dva deteta bila u jednoj sobi, dok je dečak sam otišao u kupatilo, nadvio se nad kadu i pustio vrelu vodu. Tada je, kako je rekla, upao u kadu i opekao se. Ona je ispričala da je sa ćerkom odlučila da ne pozovu Hitnu pomoć jer su mislile da povrede nisu strašne i da će moći da ih izleče kremom za opekotine iz apoteke. Takođe, navela je da je bilo hladno, pa da će i to pomoći da rane zacele – prepričava izvor neverovatnu priču D. T, protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku, dok je njenoj ćerki T. S. određen pritvor do 30 dana zbog zanemirivanja deteta.

Takođe, kako se saznaje od izvora upoznatog sa slučajem, obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, kao i to da li je mališan bio maltretiran i ranije, s obzirom na to da je imao i povrede, koje navodno nisu nastale od vrele vode.

– Utvđuje se i kako je dečak kobne večeri uspeo da zaspi, jer je imao opekotine trećeg i četvrtog stepena po čitavom telu, što je jako bolno. Inače, majka i baba su ispričale da su u subotu, oko tri sata posle ponoći, primetile da dete ne diše – kaže izvor.

Uhapšena majka ima još dvoje dece, od kojih je jedno beba.

– Beba će biti u specijalizovanoj hraniteljskoj porodici, a starije dete (4) će biti u drugoj porodici. Stručni tim je razgovarao s bakom i ona se složila da ne može toliki teret da podnese, jer sledi sahrana, a i protiv nje su pokrenute mere. Ovo je privremena mera, pratimo situaciju, tako da ćemo najadekvatnije da reagujemo – rekao je Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu.

Bonus video:

00:44

NESREĆA NA PUTU MILOŠ VELIKI KOD TAKOVA: Sudarili se auto i grtalica, olupao branik i haubu o raonik

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.