UOČENE POVREDE NA LICU PREMINULOG DEČAKA IZ NIŠA? Majka se brani ĆUTANJEM, čeka se nalaz obdukcije!
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

DETALJI TRAGEDIJE

UOČENE POVREDE NA LICU PREMINULOG DEČAKA IZ NIŠA? Majka se brani ĆUTANJEM, čeka se nalaz obdukcije!

Majka dečaka T. S. osumnjičena je da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza

Objavljeno:

Na licu dvoipogodišnjeg dečaka G.S., koji je preminuo 29. januara nakon što se u kući opekao vrelom vodom, uočene su druge povrede, što uz činjenicu da se njegova majka T.S. (32) na saslušanju branila ćutanjem baca dodatnu senku sumnje na ceo slučaj, saznaje "Blic".

Upravo zbog ove činjenice sa velikom pažnjom očekuje izveštaj sa obdukcije mališana, koji bi trebalo da rasvetli sve okolnosti njegove smrti.

-Prema priči majke i babe D.T., neposredno nakon smrti dečaka, on je zadobio opekotine tako što je skinuo odeću, ušao u kupatilo i odvrnuo vrelu vodu dok je majka dojila bebu a baka oblačila devojčicu. Majka mu je mazala mast koju je kupila u apoteci i nije ga odvela kod lekara iako je primetila da se koža na stomaku ljušti, a hitnu pomoć je pozvala tek oko 4 časa iza ponoći kad je primetila da dete ne diše. Očekivalo se da majka u tužilaštvu objasni sve okolnosti pod kojima je došlo do nemilog događaja, ali se ona na opšte zaprepašćenje brani ćutanjem, što dodatno baca sumnju na ceo slučaj, kaže izvor.

1 / 2 Foto: Kurir/M.S.

-I mala opekotina kod odraslog čoveka izaziva nelagodu i bol, a kamo li opečen stomak kod dvoipogodinjaka. Nelogično je da je tako malo dete, uprkos bolovima, uspelo da se uspava. Zato se očekuje nalaz toksikologije koji bi trebalo da odgonetne da li u krvi deteta ima lekova za smirenje ili protiv bolova, kaže izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, majka dečaka se lečila zbog psihičkih problema, pa se ne isključuje mogućnost da je imala kod sebe i nešto od lekova za smirenje.

Majka dečaka T. S. osumnjičena je da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza. Osumnjičenoj je nakon saslušanja određen jednomesečni pritvor budući da se u tužilaštvu branila ćutanjem. Baba dečaka D.T. se sumnjiči za krivino delo nepružanja pomoći i prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku.

Odlukom Centra za socijalni rad u Nišu, dve sestre preminulog dečaka danas su smeštene u hraniteljske porodice.

Bonus video:

00:12

Sahrana Ksenije Vučić na Novom groblju

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.