"BIO JE VESELO DETE, SVI SMO GA U KOMŠILUKU VOLELI": Potresne scene ispred kuće preminulog dečaka u Nišu
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

tragedija

"BIO JE VESELO DETE, SVI SMO GA U KOMŠILUKU VOLELI": Potresne scene ispred kuće preminulog dečaka u Nišu

Majka je zadržana do 48 časova i biće danas saslušana u tužilaštvu, a baka je puštena nakon saslušanja uz podnošenje krivične prijave

Objavljeno: 15:16h

Šestomesečna devojčica i devojčica stara 5 godina, ćerke Nišlijke T.S. (32) koja je uhapšena nakon što je njen sin u starosi od dve i po godine juče preminuo od zadobijenih opetkona, privremeno su dodeljeni na staranje njenoj majci D.T. (53) i pod stalnim su nadzorom Centra za socijalni rad.

Radnika CZS koji je juče došao da obiđe decu koja trenutno borave u stanu u suterenu jedne zgrade u kojem pod kirijom živi njihova baka, zajedno sa svojom drugom ćerkom koja ima 11 godina.

- Ja sam još u šoku i imam obaveze ovamo - rekla je D.T. pre nego što je zatvorila vrata stana. Kako saznajemo, radnik Centra za socijalni rad obišao je decu, a baba je izvestila da je sve u najboljem redu, da su se deca okupala i jela i da nema nikakvih problema.

Kako su mediji već pisali, dvoipogodišnji dečak je 28. januara oko 16 časova zadobio opetkotine po telu tako što je prema prvim izjavama ukućana skinuio odeću i sam odvrnuo vrelu vodu u kupatilu.

Umesto da ga odvede kod lekara majka ga je sama lečila mažući mu mast za opekotine koju je kupila u apoteci, a Hitnu je pozvala tek oko 4 sata u noći kada je videla da dečak ne diše.

Stručnjaci CZS-a odmah su po prijavljivanju slučaja izašli na teren i dve ćerkice T.S. smestili kod jedne komšinice u zgradu gde živi njihova baka gde su sa radnicom centra bili do okončanja saslušanja majke i bake u policiji.

1 / 2 Foto: Kurir/M.S.

- Dva psihologa obavila su razgovor sa bakom da li ona može da se stara o bebi i devojčici. Ona je inače i do sada pomagala ćerki u njihovom podizanju i ima još jednu svoju ćerku koja živi sa njom od 11 godina, pa je procena psihologa bila da deca mogu da ostanu do bake tokom vikedna uz pojačani nadzor stručnih Centra za socjalni rad, radnik ih je obišao i sinoć kao i danas, kako bi proverio da li je sve u redu i da li deca imaju neke potrebe. Beba se hrani veštačkom hranom koja je obezbeđena. U ponedeljak će biti ponovo vršena procena da li deca mogu da ostanu kod babe ili će biti privremeno smeštena kod urgentnih hraniteljskih porodica koje su obučene za staranje o deci tog uzrasta - kaže direktor CZS Zoran Jović.

U kući u kojoj se desila tragedija u kojoj je T.S. živela sa decom trenutno nema nikoga budući da je prema rečima komšija njen suprug u pritvoru već nekoliko meseci.

Pred kućom zatečen tužan prizor - plavu biciklicu dečaka koji je preminuo.

- Bio je veoma veselo i razdragano dete, svi smo ga voleli u komšiluku. T.S. je u kući bila do hapšenja supruga, a onda smo je nešto ređe viđali, mada neke komšije kažu da se uveče mogao videti upaljen TV. Tražila je stalno pomoć kako bi pomogla suprugu da izađe iz pritvora budući da sama podiže troje dece, da žive od socijalne pomoći. Jako nam je sve teško palo - kaže komšija.

Bonus video:

00:11

Policijska potraga na Novom Beogradu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.