OGLASILA SE BAKA PREMINULOG DEČAKA IZ NIŠA: Izustila je samo jedno!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

tuga

OGLASILA SE BAKA PREMINULOG DEČAKA IZ NIŠA: Izustila je samo jedno!

T.S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u babinom stanu, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo

Objavljeno:

Nišlijka D. T. preuzela je brigu o dvoje dece svoje ćerke T.S. (32) nakon što je ona uhapšena zbog smrti trogodišnjeg sinčića koji je u noći između 28. i 29. septembra, kako one tvrde, preminuo od opekotina vrelom vodom.

Mališani stari četiri meseca i četiri godine sa babom su u njenom iznajmljenom stanu u Novoj železničkoj koloniji u očekivanju da tužilaštvo danas odluči hoće li T.S. odrediti pritvor.

1 / 2 Foto: Kurir/M.S.

T.S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u babinom stanu, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo. Krivična prijava podneta je i protiv njene majke jer ni ona nije pozvala lekara.

Ona se tereti za zapuštanje i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza za šta je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina. Međutim, može se lako dogoditi da bude oslobođena krivice, jer se takva mogućnost predviđa u posebnim slučajevima. Kako se navodi u članu 58. ovog zakonskog akta, „sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kad posledice dela tako teško pogađaju učinioca da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja“.

Kako navode stanovnici niškog naselja Apelovac, T.S. se tu udala za G.S. koji se od novembra prošle godine nalazi u zatvoru zbog narkotika i oružja.

- To je njegova porodična kuća, roditelji su mu umrli pre tri, četiri godine, ima i brata koji se nalazi u inostranstvu. Bavio se taksiranjem ali vrlo kratko. Kada je napustio posao, grdio sam ga, upozoravao sam ga da ima troje dece i da treba da brine o njima. Nisam ni slutio da se odao kriminalnom biznisu – priča komšija ove porodice.

Kako je prilikom hapšenja G.S. saopštila policija, on se sumnjičio za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te za oružje i eksplozivne materije.

- Policija je pretresom stana osumnjičenog pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa u veštačkim uslovima, 84 posude sa biljkama kanabisa, semenke, dve tegle sa 15 grama sasušene marihuane, vagicu, revolver marke „zastava“, 82 metka različitog kalibra i okvir za automatsku pušku – navedeno je tada u policijskom saopštenju.

Nakon muževljevog pritvaranja, T.S. je često boravila kod majke a i ona je dolazila kod nje, s obzirom na to da nije bila u stanju da brine o troje dece, a što je i dovelo do tragedije. Telo mališana je upućeno na obdukciju kako bi se utvrdilo da li je preminuo od opekotina ili je uzrok smrti nešto drugo.

Bonus video:

00:11

Policijska potraga na Novom Beogradu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.