ZBOG ČEGA JE MATEJ TRČAO U MAJICI? Nenad Periš se RASPLAKAO u programu! (VIDEO)
Nestali Matej Periš i njegov otac Nenad, Foto: TV Pink Printscreen, Facebook.com

POTRAGA U TOKU

ZBOG ČEGA JE MATEJ TRČAO U MAJICI? Nenad Periš se RASPLAKAO u programu! (VIDEO)

Kako je rekao, često se zapita šta se zapravo dogodilo

Objavljeno:

Pune četiri nedelje traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je 30. decembra 2021. nestao u Beogradu gde je došao sa društvom iz Splita da proslave Novu godinu.

Pune četiri nedelje neizvesnosti, straha, nade, tuge i za porodicu mladića čiste agonije.

Nenad Periš, Matejev otac, i dalje se nalazi u Beogradu i koliko god nekad bilo preteško, ne gubi nadu da će se u Hrvatsku vratiti sa svojim sinom.

On je govoreći za hrvatske medije jedva zadržavajući suze pričao o bolu sa kojim se svakodnevno nosi, istrazi, ali i spekulacijama oko slučaja nestanka njegovog sina.

Kako je rekao, često se zapita šta se zapravo dogodilo.

1 / 6 Foto: MUP

Signal telefona mi je dao nadu…

Govoreći o samoj potragi, Nenad Periš rekao je da mu je signal mobilnog telefona ulio nadu, i da se nadao da će Mateja pronaći na Velikom ratnom ostrvu.

– Važno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe – rekao je Periš.

Osvrćući se na ranija saznanja, Nenad Periš je ponovio da smatra da njegov sin, kako su ga snimile sigurnosne kamere, nije trčao bez cilja.

– Matej nije zimogrožljiv. Zimi često kad nisu preniske temperature izađe napolje. Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i verovatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao napolje, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jeste da je mislio brzo da se vrati, ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju – priča Periš.

On je dodao i da je Matej kod sebe imao nešto novca, te da ne zna da li je možda otrčao do apartmana u kojem su bili smešteni da uzme još.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanovic

Niko ne treba da trpi prozivke

Matejev otac osvrnuo se ponovo i na prijateljicu njegovog sina koja je poslednja bila s njim u kontaktu, te naglasio da nema potrebe da ona ili bilo ko od Matejevih drugova trpi prozivke po društvenim mrežama.

– Nepotrebne su i preterane. Verujem i Matejevim prijateljima i toj prijateljici. Verujem da bi uradili sve da bi Mateja pronašli. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikom ne treba – rekao je Periš.

U jednom trenutku, Nenad Periš nije uspeo da zauzda suze govoreći o bolu kroz koji on i njegova porodica prolaze.

– Imam svoju porodicu, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentrisan i moram da, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvam mir svoje porodice. Puno ljudi je pre mene imalo ovakvih problema, možda neko i posle mene bude. Uzmi krst i nosi ga, pokušaj da budeš dobar čovek. Mislim da je skupa ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak – rekao je Periš.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.