UZIMALA NOVAC ZA BUGARSKE PASOŠE, PA ZBRISALA: Privedena Nišlijka (44) zbog sumnje da je PREVARILA15 ljudi!
Ilustracija, Foto: RINA

MALVERZACIJE

UZIMALA NOVAC ZA BUGARSKE PASOŠE, PA ZBRISALA: Privedena Nišlijka (44) zbog sumnje da je PREVARILA15 ljudi!

Prevarantkinja je imala detaljno isplanirane akcije

Objavljeno: 14:08h

Pripadnici Kriminalističke policije u Nišu uhapsili su K. J. (44) zbog sumnje da se, od marta do avgusta 2018. godine, dogovorila sa 15 osoba da će im uz novčanu nadoknadu, obezbediti ličnu kartu i pasoš Bugarske, kao i ostala dokumenta neophodna za pribavljanje ovih identifikacionih isprava.

Kako navode iz niške policije, ona se tereti za prevaru.

U nameri da prikrije ovu kriminalnu rabotu, a da se obezbedi, prevarantkinja je klijente odvodila kod notara i sa njima sačinjavala fiktivne ugovore o zajmu, gde je ona navedena kao zajmoprimac. Međutim, više od tri godine otkako im je uzela novac, niti im je obezbedila dokumente, niti im je pare vratila.

- J. K. se sumnjiči da se 2018. godine dogovorila sa 15 osoba da će im, uz novčanu nadoknadu, obezbediti ličnu kartu i pasoš Bugarske, kao i dokumenta potrebna za njihovo dobijanje. Potom je sa njima, kako se sumnja, sačinila i overila ugovore u kojima je novčana nadoknada predstavljena kao zajam i na ovaj način ih dovela u zabludu i uzela im ukupno oko 30.000 evra - saopšteno je iz policijske uprave u Nišu.

Kako „Blic“ piše, oštećeni građani su iz raznih krajeva Srbije – Jagodine, Ćuprije, Zaječara, Bora, Kraljeva, Prijepolja...

- Građani sa kojima je osumnjičena stupala u kontakt su joj u proseku davali po 2.000 evra. Kako bi ih uverila da će im pomoći oko pribavljanja potrebne dokumentacije i potom dobijanja bugarske lične karte i pasoša J.K. je sa njima sklapala ugovore o zajmu i overavala ih kod notara. U ugovorima se nije pominjalo da ona treba da izvrši neku vrstu usluge za taj novac, već se radilo o klasičnim pozajmicama. No, kako je vreme išlo, ništa se nije dešavalo pa su posle tri pune godine ljudi posumnjali da su prevareni - kaže izvor.

Osumnjičenoj je, po nalogu tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu.

Bonus video:

01:08

Jesi li siguran da nema još nekoga u kući?! Pogledajte upad policije u Veliki Trnovac i zaplenu 300 kg narkotika

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.