POTRESNI DETALJI SAMOUBISTVA SINA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Policija zatekla UŽASAN prizor!
Sanda Rašković Ivić, Jovan Ivić, Foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

UŽAS

POTRESNI DETALJI SAMOUBISTVA SINA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Policija zatekla UŽASAN prizor!

Jovanova porodica je zamolila javnost za razumevanje, bez želje da bilo šta dalje komentarišu

Objavljeno:

Jovan Ivić (25), sin političarke i psihijatra Sande Rašković Ivić i akademika Aleksandra Ivića, pronađen je mrtav u četvrtak ujutru u Ulici 27. marta. Beživotno telo mladića pronašli su prolaznici oko šest časova ujutru na pločniku ispred zgrade u kojoj je odrastao. Prema navodima iz tužilaštva, nema sumnjivih okolnosti smrti, a Jovan je izvršio samoubistvo skokom sa petog sprata.

– Prema prvim informacijama, radi se o samoubistvu. Na licu mesta policija je obavila uviđaj, nisu uočeni tragovi nasilja niti premetačine u stanu u kojoj je preminuli mladić boravio – izjavio je viši javni tužilac Nenad Stefanović.

PREKINUTI USB KABL

Jovanovu majku Sandu Rašković Ivić, prema nezvaničnim saznanjima, probudila je policija u četvrtak rano ujutru.

– Odmah nakon izlaska na teren, prilikom čega je, na pločniku, zatečeno beživotno telo njenog sina Jovana, policija je pozvonila na vrata. Sanda Rašković Ivić je pidžami otvorila vrata policijskoj patroli ne sluteći šta se dogodilo.

Policajci su je pitali za sina, a ona je začuđeno krenula ka njegovoj sobi, a onda zatekla prizor posle kog je zanemela. O kvaku prozora bio je vezan prekinuti USB kabl, a prozor širom otvoren. Rašković Ivić se u porodični stan vratila nakon smrti muža – otkriva izvor za naš list. Prema određenim saznanjima, Jovan Ivić je i ranije pokušavao da sebi oduzme život. Neki tvrde da se nesrećni mladić pre dva meseca zaključao u stan i nagutao lekova. Rašković Ivić je tada zvala policiju, koja je upala u stan kako bi ga spasla.

1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

PORODICA I KOMŠIJE U ŠOKU

Jovanova porodica je zamolila javnost za razumevanje, bez želje da bilo šta dalje komentarišu.

– Ugasio se jedan mladi život, shvatite našu bol – rekla je Jovanova sestra tiho pri ulasku u zgradu. Jedna od stanarki zgrade u kojoj je mladić živeo pristala je da govori o pokojnom Jovanu.

– Tu je živeo s majkom i ocem, odrastao je u tom porodičnom stanu. Pre nekoliko godina roditelji su mu taj stan na petom spratu ostavili i u njemu je živeo sam – navela je jedna od stanarki pomenute zgrade. Jedan vremešni gospodin iz ulaza pored onog u kom su Ivići živeli kaže da je mladića poznavao samo iz viđenja.

– Uvek se fino javljao. Ne znam šta je moglo da prouzrokuje ovo. Bio je zaista divan mladić, uvek je bio pristojan. Fina porodica. Nažalost, ovo nije prvi put da se dešava ovakva stvar. Prošle godine je jedna mlađa devojka skočila sa 19. sprata, ali iz druge zgrade – rekao je on.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

SKLON LUDIRANjU I ŠALAMA

Jovan Ivić je studirao filozofiju u Beogradu, a njegove objave na društvenim mrežama izazivale su veliku pažnju domaćih i regionalnih medija. Naime, kako je pisao Jutarnji list, Ivić se “narugao” Hrvatskoj nazivajući Dalmaciju „zapadnom srpskom pokrajinom”, a u svojim objavama najavljivao je kako će „sledeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći nego onaj iz devedesetih godina”.

– Njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je letovao u vili u Primoštenu koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa devojkom posećivao druge gradove po Dalmaciji. Za vreme boravka u Splitu, na Fejsbuk stranici objavio je tekst “Poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini” – naveli su tada u hrvatskim medijima. Sanda Rašković Ivić tada je za medije izjavila da je u pitanju šala njenog sina.

– Bila je to dečačka šala na privatnom Fejsbuk profilu mog sina. On je sklon ludiranju i šalama. Niko ne misli da je Split Srbija, niti bi ratovao. To nije hteo moj otac, neću ni ja, niti jedno od moje dece – rekla je Rašković Ivić.

Bonus video:

03:24

Javljeno nam je da su videli Mateja kako kupuje hleb na Vračaru: Ministar Vulin o detaljima potrage za nestalim Splićaninom

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.