ISPLIVALE NAJNOVIJE INFORMACIJE U "SLUČAJU PERIŠ": Tiču se NJEGOVIH PRIJATELJA!
Matej Periš, Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

ISTRAGA

ISPLIVALE NAJNOVIJE INFORMACIJE U "SLUČAJU PERIŠ": Tiču se NJEGOVIH PRIJATELJA!

Njegovi prijatelji i dalje ne daju izjave medijima, a policije dveju država stalno razmenjuju informacije važne da se rasvetli ceo slučaj

Objavljeno:

Iako hrvatska policija ne otkriva sve detalje iz potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu, "Novosti" saznaju da se ponovo ispituju njegovi prijatelji, koji su sa njim bili kobne noći u klubu "Gotik" u Beton hali.

Ako bude potrebno, oni će se iznova i poligrafski testirati, kako bi se utvrdilo da li su policiji u Srbiji rekli punu istinu. Navodno, u njihovim iskazima postoje dve različite verzije, pa policija u Splitu želi da sazna punu istinu.

Rezultati istrage biće upućeni kolegama u Srbiji, kako bi se dobila kompletna slika događaja koji su prethodili Matejevom nestanku u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Njegovi prijatelji i dalje ne daju izjave medijima, a policije dveju država stalno razmenjuju informacije važne da se rasvetli ceo slučaj.

1 / 9 Foto: Printscreen Facebook, Beta

Hrvatski novinar Dušan Miljuš, koji je za "Jutarnji list" pratio slučaj u Beogradu, kaže da bi ispitivanje Matejevih prijatelja moglo da potraje nekoliko dana. Ovaj hrvatski dnevnik u ponedeljak je objavio da Matejeva prijateljica, Splićanka Maja S., sa kojom je on komunicirao kobne večeri, navodno ne sme da napusti Srbiju i da joj je oduzet pasoš, što je MUP Srbije u ponedeljak demantovao.

S njom se, pre desetak dana, ispred zgrade policije u Beogradu, sreo Nenad Periš, Matejev otac. List prenosi Nenadove reči da je Maja rekla kako nije uspela da ostvari komunikaciju sa Matejem zbog buke u lokalu. Tek treba da se utvrdi tačnost te izjave.

- Moj sin poslednji kontakt je pokušao da ostvari sa drugaricom svog prijatelja tako što joj je poslao poruku na "Instagram", ali mu ona nije odgovorila - kaže Nenad Periš, otac nestalog mladića. - Nemam informaciju da se moj Matej čuo sa prijateljicom. Ona mu nije odgovorila na poruku. Nisam saznao šta je želeo od nje. Uveren sam da su Matejevi drugovi rekli sve što znaju i da je i njima teško zbog svega što se dogodilo. Rekli su mi da su "mislili da priča sa nekim, pa ga nisu odmah tražili". Razumem ih, jer su svi oni došli da se provedu.

POTRAGA SE NASTAVLJA

PRIPADNICI MUP Srbije i u ponedeljak su, 18. dan od nestanka, nastavili da tragaju za mladim Splićaninom. I dalje se pretražuju Sava i Dunav, kao i priobalje obeju reka. Pored beogradske, angažovane su i pančevačka, požarevačka i policija Smedereva. Koriste se sonar za pretragu korita reka, termovizijske kamere, ali i dronovi.

Signal Periševog telefona poslednji put je lociran nedaleko od restorana "Savanova" na šetalištu. Tu ga je usnimila i nadozorna kamera i to u trenucima dok silazi stepenicama ka reci, dva sata iza ponoći. Od tada ga nema.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media