SVEDOČENJA U ISTRAZI DŽONIĆA! Istraga je uravo dobila veliki obrt
Džonići, Foto: Printscreen/Facebook

užas

SVEDOČENJA U ISTRAZI DŽONIĆA! Istraga je uravo dobila veliki obrt

Najavio je da će 25. januara u sklopu dalje istrage biti saslušana još tri svedoka

Objavljeno:

Advokat Filip Domazet, branilac Stefana i Milana Džonića kazao je da će izjaviti žalbu na produženje pritvora njegovim klijentima.

- Upoznaću se sa rešenjem, odluku je doneo Apelacioni sud koji je odlučivao u veću, za razliku od Višeg suda koji je do sada odlučivao o pritvoru, ali je to činio sudija pojedinac. Kada se upoznam sa razlozima kojesu stavili za produženje pritvora uložiću žalbu, tu nema dileme – kazao je Domazet.

Dodao je da je smatrao da ovoga puta mladi Džonići imaju veliku šansu.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook

- Apelacioni sud mi je dostavio predlog za produženje pritvora i tražio da se izjasnim o njemu, što nije bila takva praksa ranije. To znači da su se i oni dvoumili, s obzirom na to da su tražili moje izjašnjenje. Polagao sam nade da postoji šanse da pritvor bude ukinut. Danas sam obišao moje klijente u pritvoru, oni još ne znaju za odluku suda. Oni se i jesu i nisu nadali, posle tri meseca nisu polagali velike nade, shvatili su da sve to ide mnogo sporo – objasnio je Domazet.

Branilac braće Milošević advokat Mladen Magdalinić kazao je da nije iznenađen odlukom Apelacionog suda.

- S obzirom na to da sam juče saznao da je Više javno tužilaštvo podnelo predlog za produženje pritvora, ovakva odluka Apelacionog suda je bila očekivana. Mislim da je odluka doneta po automatizmu, da se nisu bavili ni predloženim dokazima. Nije uzeto u obzir da nema nijednog dokaza koji bi dao osnova za sumnju da su moji klijenti na bilo koji način umešani u ubistvo porodice Đokić. Čak iz spiska tih dokaza, koje je VJT priložila prilikom predlaganja pritvora, proizilazi da Miloševići nisu krivi. Izjaviću žalbu na ovo rešenje – kazao je Magdalinić.

Najavio je da će 25. januara u sklopu dalje istrage biti saslušana još tri svedoka i izrazio očekivanje da će i njihovi iskazi doprineti razjašnjenju činjeničnog stanja koje će biti u korist njegovih klijenata.

Porodica Đokić je poslednji put viđena u noći između 26. i 27. septembra, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive. Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Posle zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.