MATEJ PERIŠ ZAUSTAVIO TAKSI DA BI STIGAO DO STANA NA DORĆOLU? Drugovi progovorili, klupko se odmotava
Matej Periš, Foto: Printscreen/MUP Srbije

POTRAGA U TOKU

MATEJ PERIŠ ZAUSTAVIO TAKSI DA BI STIGAO DO STANA NA DORĆOLU? Drugovi progovorili, klupko se odmotava

Taksista je kasnije izjavio da nije mogao da ga primi jer je išao na zakazanu vožnju

Objavljeno:

Potraga za Matejem Perišom (27) iz Splita ušla je u 15. dan. Splićanin je bio u beogradskom klubu "Gotik", a intenzivna potraga za njim traje od tada. Policijski službenici pregledali su stotine materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja.

Signal na njegovom telefonu zadnji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva, a na osnovu onoga što su njegovi drugovi ispričali istražnim organima, ali i i prijateljima u Hrvatskoj, navodno Matej je kobnog jutra najverovatnije, pokušao da zaustavi taksi kako bi ga prebacio do iznajmljenog apartmana na Dorćolu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Nagađa se da se Matej uputio u Ulicu Žorža Klemensoakako bi možda uzeo novac ili nešto drugo. Iako iznajmljeni stan nije bio daleko od Beton hale, ovakav zaključak se izvodi jer nestali Splićanin ne poznaje Beograd, teško mu je bilo da se snađe, pa mu je najlakše bilo da do apartmana na Dorćolu dođe uz pomoć taksiste, kome bi dao adresu.

"Matej je planirao da se vrati u klub "Gotik", jer mu je tamo ostala jakna. Njegov izlazak iz kluba usledio je posle naručivanja i plaćanja računa za dve flaše viskija, oko kojeg je izbio mali nesporazum. Navodno, Periš i njegovo društvo su naručili jednu, a isporučene su im dve boce, koje su morali i da plate", navodi izvor blizak istrazi, koji je u kontaktu sa mladićima, koji su sa Perišem došli u srpsku prestonicu, na doček Nove godine.

Ovo je delić mogućeg scenarija zašto je Periš tog jutra 31. decembra, nešto pre 1.43 izašao iz kluba i krenuo ka Karađorđevoj ulici, gde je pokušao da zaustavi taksi.

Taksista je kasnije izjavio da nije mogao da ga primi jer je išao na zakazanu vožnju. Matej je tada malo trčeći, a malo hodajući, prošao Travničku, a potom je ušao u Ulicu braće Krsmanović. Kamera, koja ga potom "hvata" je ona na restoranu "Savanova", na šetalištu ka Beogradu na vodi u 1.52.

"Nazire se da je osoba, za koju sumnjamo da je Matej, sišla stepenicama dole ka reci. Sve ovo se poklapa i sa analizom baznih stanica mobilnih telefona, koje su hvatale signal Periševog telefona. Ono što je simptomatično jeste to da signal njegovog telefona hvataju bazne stanice na tom mestu i dok se vidi da nekog ili nešto nosi Sava", navodi izvor blizak istrazi.

Matej Periš
foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Nije jasno da li neko pliva ili ga voda nosi. Taj "objekat" se vidi i na snimcima dok prolazi ispod Brankovog mosta u smeru ka ušću u Dunav. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi, a vreme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona. Kako se veruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno. Od tog trenutka se mladiću iz Splita gubi svaki trag.

Podsetimo, signal mobilnog telefona Mateja Periša (27), nestalog mladića iz Splita, poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Takođe pregledom video nadzora ka Pančevačkom mostu, Matej nije uočen, tačnije kamere ga nisu snimile da je uopšte izašao iz vode.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.