INTENZIVNA POTRAGA ZA MATEJEM PERIŠEM! Češlja se gusto granje na obali, pogledajte KAKO RADE TERMOVIZIJSKE KAMERE
Ilustracija, Foto: Printscreen/ Instagram mzosrbije

AKTIVNO!

INTENZIVNA POTRAGA ZA MATEJEM PERIŠEM! Češlja se gusto granje na obali, pogledajte KAKO RADE TERMOVIZIJSKE KAMERE

U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade, kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju

Objavljeno:

Intezivna potraga za hrvatskim državljaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u Beogradu ušla je u 14. dan, a policija i druge službe specijalizovane za potragu za nestalim osobama ne prestaju da pretražuju svaki pedalj terena. Istraga je u međuvremenu proširena i na teritoriju Pančeva, Smedereva i Požarevca.

1 / 24 Foto: Printscreen/MUPHrvatske

U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade, kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.

U potragu za mladim Splićaninom po nepristupačnom terenu na teritoriji beogradske opštine Palilula uključeni su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula iz Beograda.

Kako se može videti na snimcima koji su objavljeni na Instagram profilima 192_rs i DVD Palilula, članovi ovog Društva su zajedno sa pripadnicima Mreže za opasnost Srbije (MZO Srbije) pod punom opremom koju poseduju i večeras nastavili potragu za nestalim mladićem iz Hrvatske. Oni se trude da po izuzetno lošim vremenskim uslovima daju sve od sebe kako bi pronašli bilo koji trag, zalazeći u svaki deo terena kom mogu da priđu shodno svojim mogućnostima.

Takođe, pretraga terena u sklopu potrage za Matejem Perišem se vrši i specijalnim termovizijskim kamerama. Kako su naveli pripadnici MZO Srbije, termovizijske kamere zbog svojih tehničkih mogućnosti imaju široku upotrebu, u ovom slučaju se ona koristi u potrazi za nestalom osobom, ali se mogu koristiti i tokom pretrage objekata u potrazi za skrivenim licima, kao i tokom požara i sličnih situacija.

- Naša služba i dalje izlazi na teren u potragu za nestalim Matejem Perišem. Danas ćemo pretraživati napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja nam je ustupljena kao pomoć. Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako - rekao je ranije danas ronilac Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

(Espreso/ 192.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.