DA LI JE NEKO SVESNO ŽELEO DA SKRENE ISTRAGU U TOM SMERU? Jedan snimak je ZANEMAREN!
Igor Jurić, Foto: Stefan Stojanović

jezivo

DA LI JE NEKO SVESNO ŽELEO DA SKRENE ISTRAGU U TOM SMERU? Jedan snimak je ZANEMAREN!

On kaže da je za policiju, odnosno ronioce, ključna stvar - gde je osoba koju traže upala u vodu

Objavljeno:

Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Njemu se svaki trag izgubio nakon što je izašao iz kluba "Gotik", gde je bio sa prijateljima.

Potraga za mladićem traje već 9 dana, ali bilo kakvih tragova o tome šta se desilo sa njim i dalje nema.

1 / 3 Foto: Stefan Stojanovic

Dan nakon njegovog nestanka, u javnosti su se pojavili snimci sa nadzorne kamere na kojima se vidi kako mladić trči ulicom i pokušava da zaustavi taksi. I dok je njegov otac Nenad Periš, koji je došao u Beograd čim mu sin nestao, potvrdio da se na dva snimka nalazi njegov sin, veliku misteriju i dalje prestavlja treći snimak, napravljen mobilnim telefonom.

Naime, na njemu se vidi kako neko pliva u reci Savi usred noći i u početku se pretpostavljalo da je reč o nestalom mladiću. Međutim, njegov otac demantovao je te navode. Od tada, taj snimak skoro niko i ne pominje, a Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i Centra za nestalu i zlostavljanu decu, smatra da je to, pored telefona, jedna od ključnih stvari za potragu.

- Nekako je zapostavljen snimak u celoj priči, posebno onaj deo na kom je osoba koja pliva u Savi. Taj snimak se tada pojavio, otac Nenad Periš je rekao da na delu snimka na kojem se vidi osoba koja pliva u reci nije njegov sin i od tada to kao da je zaboravljeno. Ne postavlja se ključno pitanje, ko je to snimao, a snimano je mobilnim telefonom, dok su ostali snimci sa nadzornih kamera, kada je to snimljeno i na kraju krajeva, ko je ta osoba koja pliva u Savi? I zašto je to snimljeno? Kako se niko time nije "pozabavio"? - priča Jurić.

On kaže da je za policiju, odnosno ronioce, ključna stvar - gde je osoba koju traže upala u vodu.

- Pričao sam sa roniocima i za njih je ključna stvar gde je osoba upala u vodu. To je za njih ključni dokaz. A zapravo, ne postoji nijedan dokaz da je Matej upao u vodu. Ako nije upao u vodu, postavlja se pitanje zašto je to plasirano? Da li je neko svesno želeo da skrene istragu u drugu stranu. Dakle, ko je vlasnik tog snimka i ko je osoba koja pliva u vodi? Šta se tu dešava? Ovo su sasvim logična pitanja koja se sama nameću. Taj snimak mnogo toga može da kaže u smeru pronalaska Mateja, ali i da pokaže da li neko namerno urušava istragu - navodi Igor Jurić.

U celoj priči, kako navodi, nešto ne "štima". Mnogo je, kaže on, kontroverzi.

- Ne postoji nijedan snimak na kojem se vidi da on ulazi u vodu. Ne postoji snimak koji pokazuje da se vratio stepenicama. Ta stvar je jako čudna. Moram da kažem da u celoj priči nešto ne štima. Mnogo je kontroverzi. Gde je ostatak snimaka, ceo taj deo grada je pod kamerama. Neverovatno je da mu se odjednom gubi trag... - zaključio je Igor Jurić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.