OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA METEJEM PERIŠEM!
Periš, Foto: ECDunav/Youtube, Stefan Stojanović

prekid

OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA METEJEM PERIŠEM!

Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju.

Objavljeno:

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu pre nedelju dana i dalje traje, ali zasad bez rezultata.

Kao i svakoga dana, privremeno je prekinuta do idućega jutra, a sledećih par dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snega, privremena obustava mogla bi i duže potrajati.

U svakom slučaju, policija i tužilaštvo nastavljaju svoj posao, a u potragu se uključio i Interpol.

1 / 7 Foto: Stefan Stojanovic

Aktualne zvanične informacije s javnošću je podelio hrvatski ambasador u Srbiji Hido Biščević u razgovoru u Beogradu s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem koji u glavnom gradu prati potragu na terenu.

“Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao“, istaknuo je Biščević.

Upozorio je da "o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću deliti nagađanja i špekulacije, kao ni poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nova saznanja deliti s Matejevim ocem odnosno porodicom".

Što se tiče mogućnosti da srpska policija proceni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatske ambasade u Srbiji, ali i da je teško proceniti koliko bi to trajalo jer zavisi i od toga šta bi srpska policija tražila.

Matejev otac je bio u hrvatskoj ambasadi, potvrdio je Biščević:

"Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopše pretpostaviti kako se on oseća. Razmenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja lično i Veleposlanstvo učinićemo sve da mu pomognemo".

Zahvalan je policiji na angažmanu i uveren je da će se sa svojim Matejem vratiti u Split, kako je više puta ponovio, "sto posto": ''Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju decu mogu razumeti šta govorim".

Periš je, podsećanja radi, nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik. Kamere su ga usnimile kako trči ulicama Beograda, a zatim se spušta na jedan ponton kod restorana Savanova. Ovaj trag naveo je beogradsku policiju da potragu koncentriše u delu Save kod Beton hale i nizvodno do ušća.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.