POTRAGA ZA NESTALIM MATEJEM TRAJE VEĆ OSAM DANA: Baka i deka se oglasili DIRLJIVOM PORUKOM, majka se moli SVAKI DAN
Matej Periš, Foto: Kurir/Branka Travica

matej periš

POTRAGA ZA NESTALIM MATEJEM TRAJE VEĆ OSAM DANA: Baka i deka se oglasili DIRLJIVOM PORUKOM, majka se moli SVAKI DAN

Matejeva majka se prema njegovim rečima za sada najbolje drži dok je situacija u Splitu dramatična

Objavljeno:

Potraga za Matejem Perišom ušla je u osmi dan.

Policija danima pretražuje Savu i Dunav sa okolinom, ali za sada nema nikakvih informacija o nestalom mladiću.

Novinar Kurira Aleksandra Panić javio se iz Splita gde pokušava da sazna više detalja iz života nestalog mladića.

- Od juče ujutru smo na nogama. Obišli smo skoro sva mesta koja su povezana sa nestalim Matejem Perišom. Počeli smo sa domom Matejevog oca. Sreli smo komšije koje svakodnevno viđaju Nenada Periša. Deca tog bračnog para su išla u gimnaziju sa nestalim Splićaninom - rekao je novinar u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Panić dodaje da je ekipa Kurira obišla i gimnaziju u kojoj je učio Matej i naglasio da su svi Splićani saglasni u tome da je dobar momak.

1 / 9 Foto: Stefan Stojanovic

- Juče je bio državni i verski praznik Tri kralja pa je škola bila zatvorena. Ipak smo sreli jednu od Matejevih nastavnica. Imala je samo reči hvale za Mateja - rekao je Panić.

U domu Mateja Periša je prema njegovim rečima veoma tužna atmosfera.

- Obišli smo porodični dom gde Matej živi u Splitu gde su nam rekli da je divan momak i da ništa nije ukazivalo da će se desiti da nestane - rekao je Panić.

Matejevi baka i deka su prema njegovim rečima zaplakali dok su razgovarali o nestalom mladiću.

- Veoma dirljiva i tužna situacija je bila kad su njegovi deka i baka rekli da ukoliko je Matej pri zdravoj pameti i ako je živ nikada ne bi dozvolio da oni pate i sekiraju se - rekao je Panić.

Matejeva majka se prema njegovim rečima za sada najbolje drži dok je situacija u Splitu dramatična.

- Njegova majka se najbolje drži. Odlazi na mise i molitve. Obilazi splitske katedrale i veruje da će Mateja pronaći živog. Mnogo ljudi se okuplja u splitskim katedralama, molitva je pojačana, zvone zvona na svakih sat vremena. Situacija u Splitu je dramatična. Svi očekuju nove vesti iz Beograda. Majka i dalje gaji nade da će joj naći sina i da će se on pojaviti živ - dodao je Panić.

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija, uključujući i ronioce Žandarmerije, danima pretražuje Savu i Dunav i okolinu jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

21:24

POPODNEVNI DNEVNIK 07.01.2022.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.