6. DAN POTRAGE ZA NESTALIM SPLIĆANINOM: Evo kakav je plan ronilaca za danas, postoji 1 PROBLEM!
Potraga, Foto: Ana Paunković

istraga

6. DAN POTRAGE ZA NESTALIM SPLIĆANINOM: Evo kakav je plan ronilaca za danas, postoji 1 PROBLEM!

Igor je istakao da će vodostaj danas biti veći, a "Mreža srpskih opasnosti" ponovo će tražiti potez od kluba "Gotik" do ušća Save u Dunav

Objavljeno:

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom se nastavlja, šesti dan nakon što je Matej Periš (27) poslednji put viđen u jednom beogradskom klubu u novogodišnjoj noći.

Policijske snage, ronioci i istražitelji fokusirali su se na prostor gde je mladić poslednji put snimljen.

Ronioci na Savi usredsređeni su na mesto gde je snimljen snimak na kome se vidi kako mladić prilazi stepenicama ka reci, a zatim neko u vodi.

1 / 4 Foto: Ana Paunković, MUP Hrvatske

Spasioci „Mreže opasnosti Srbije” pretražili su potez od kluba „Gotik” do ušća Save u Dunav. Nisu našli ništa. Pretresali su splavove, predmete na vodi i uz obalu. Juče je ponovo pretresen teren.

Igor Jončić iz „Mreže spasa Srbije” rekao je da mulj i jake rečne struje otežavaju potragu, da za sada nema razloga da se područje koje se traži i da se svi trude da pronađu tragove. to bi moglo ukazivati da se zaista dogodilo.

„Pretražili smo ceo deo uz reku, sve ove objekte duž obale. Jedan od osnovnih razloga je što je jedna situacija koju smo imali ranije završila baš na ovom potezu. Tu je pronađeno telo, poučeni smo tim iskustvom, rekao je Igor i prokomentarisao slučaj od pre nekoliko godina:

"Jedan slučaj iz Vinče, mladić je nestao na čamcu, pronađen je posle tri meseca. Nekoliko puta smo prolazili pored tog mesta gde je zatečen. Sve smo to obilazili i ponovo se desilo da je posle toga, pedesetak metara udaljeno, neko od Telo je pronađeno. Reka je veoma čudna, ništa se ne može planirati“, rekao je spasilac.

Igor je istakao da će vodostaj danas biti veći, a "Mreža srpskih opasnosti" ponovo će tražiti potez od kluba "Gotik" do ušća Save u Dunav.

"Imajući to u vidu, reka je živa, a porast nivoa vode mogao bi da izazove novi događaj na reci. Vidljivost je generalno loša i potraga za ronjenjem se pipa. Ne postoji opcija poput bazena, sve vam je na dohvat ruke. Ne dobri uslovi."Ronjenje se obavlja samo kada imate konkretnu informaciju da je tu nešto. Bar mi tako radimo, a pretpostavljamo ronilačke timove rečne policije. Ad hoc pretraga u reci je gubljenje vremena", rekao je Igor.

"U blizini je šumarak koji je napola potopljen, vadili smo balvane, gurali ih, videli da li postoji mogućnost da nađemo kakav trag. Nismo uspeli, ali vratićemo se tamo", rekao je spasilac Igor Jončić.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.