"TREBA PRIPREMITI PORODICU ZA NAJGORI SCENARIO": Jurić izneo crne prognoze za Mateja! (FOTO)
Igor Jurić, Foto: Printscreen Kurir tv

užas

"TREBA PRIPREMITI PORODICU ZA NAJGORI SCENARIO": Jurić izneo crne prognoze za Mateja! (FOTO)

Ekspert za bezbednost Gordana Mišev smatra da je veoma važno otkriti motiv

Objavljeno:

Policija već šest dana traga za nestalim mladićem Matejem Perišom (27) iz Splita. Nada da će ga pronaći živog ne jenjava, a sve raspoložive policijske ekipe su na terenu.

O situaciji u vezi sa nestankom Splićanina Mateja Periša u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su Gordana Mišev, ekspert za bezbednost i Igor Jurić.

U potragu za Matejem Perišem, kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kad je izašao iz kluba "Gotik" u Beogradu, podsetimo, juče su uključeni ronioci Žandarmerije i Uprava kriminalističke policije!

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Ekspert za bezbednost Gordana Mišev smatra da je veoma važno otkriti motiv.

- Motiv i rekonstrukcija događaja su najvažniji u jednom ovakvom momentu. Već mesec dana pričam da će za praznike biti povećan bezbednosni rizik. Imamo saobraćajnih nesreća, tuča... Ono što je i inače uobičajeno za to doba godine. Prošle nedelje je na registru nestalih lica bilo 84 ljudi. Danas ih je 93. Imamo dečka 2004. i 2001. prvo godište - rekla je Mišev u jutarnjem programu Kurir televizije.

Mišev dodaje da ne isključuje da je Matej bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

- Nije isključeno ni da je dobrovoljno uzeo ili mu je sipano nešto u piće - rekla je Mišev.

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana jurić, smatra da je situacija zabrinjavajuća i da porodicu treba pripremiti za najgori scenario.

- Svi mi, pa tako i ja, kao neko ko je imao tako teško iskustvo, naravno, želimo da se Matej pronađe živ i zdrav. Mislim da ne postoji čovek u Srbiji i Hrvatskoj koji se ne budi sa mišlju da bi bilo dobro da se Matej pojavi, da kaže da se zezao i vrati se kući - rekao je Igor Jurić.

Naglašava da veruje i da se nada da je Matej živ, ali i da je posredi zabrinjavajući slučaj.

- Uvek sam optimista kad su u pitanju nestala lica, ali ovo je zabrinjavajući slučaj. Mnogo je vremena prošlo, a zna se da je vreme ključni faktor u potrazi za nestalim licima - kaže Jurić.

Igor Jurić
foto: Printscreen/RTS

Dodaje da porodicu treba pripremiti za najgori scenario.

- Ne bih da malerišem, ali mislim da bi polako trebalo pripremati porodicu za najteži scenario, a to je da je Matej preminuo. Ja se ipak nadam da će pronaći telo. Najgora moguća mora za roditelja je neizvesnost - kroz duboki uzdah je rekao Jurić.

Spomenuo je i Matejeve prijatelje koji su tek posle 16 sati prijavili nestanak.

- Ti mladi ljudi su sada pod jednim ogromnim pritiskom. Sinoć sam pričao sa njima i mogu vam reći da im je jako teško. Oni su sada krivicu preuzeli na sebe jer su kasno prijavili. Imao sam strah da nije bio neki incident, jer bi to moglo da poremeti mnoge odnose. Međutim, sve ono što se dešavalo u klubu te večeri, nije ukazivalo da je nešto bilo loše. Mislim da smo kao država pokazali jednu veliku odgovornost - dodao je Igor Jurić.

Mišev smatra da je bitno reagovati na vreme. Takođe, ističe da je evidentno da je Matej bio dezorijentisan.

- Sumnjam da su postojali neki elementi kao što je neko opojna sredstva koja su slučajno ili namerno njemu doturena. On je dezorijentisan, stalno trči. Verujem da je njegovim prijateljima jako teško, kao i onom taksisti što nije otvorio vrata - dodala je Mišev.

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija danima pretražuje Savu i Dunav jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.

(Espreso/ Tv Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.