5. DAN POTRAGE ZA SPLIĆANINOM: Evo šta se sve danas ODIGRALO, HOROR
Matej Periš, Foto: Ana Paunković

AGONIJA TRAJE

5. DAN POTRAGE ZA SPLIĆANINOM: Evo šta se sve danas ODIGRALO, HOROR

Žandarmerija i policija su ceo današnji dan proveli na reci tražeći bilo kakav dokaz koji bi usmerio njihovu potragu za nestalim Matejem

Objavljeno: 23:16h

Policijske službe u Beogradu danima su na nogama, pa je i danas vršena opsežna pretraga terena gde je Matej nestao, a fokus je bio na potrazi u Savi.

U međuvremenu, u javnosti se pojavljuje sve više detalja o njegovom nestanku, a juče popodne objavljeni su i snimci na kojima se vidi mladić koji odgovara opisu Periša kako trči usred noći beogradskim ulicama, a potom pliva ledenom Savom. Međutim, snimci su samo produbili misteriju nestanka mladića, iako je njegov otac Nenad potvrdio je da je na snimcima njegov sin, izuzev onih na kojima se vidi osoba koja pliva u Savi.

Žandarmerija i policija su ceo današnji dan proveli na reci tražeći bilo kakav dokaz koji bi usmerio njihovu potragu za nestalim Matejem. Ronioci Žandramerije su čak i koristili sonar za pretragu rečnog dna.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Pronađena patika?

Okupljeni očevici na Sava promenadi kažu kako su videli da su policajci iz "velikog lonca za cveće" uzeli jedan sitan predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u kesu, piše Slodobna Dalmacija. Navodno je pronađena i patika.

Pronađen pikavac

Na mestu gde je poslednji put snimljen nestali Splićanin Matej Periš, na Sava promenadi nađen je pikavac u žardinjeri i poslat je na forenzičku analizu, saznaje Kurir.

Krio se u hangaru?

1 / 6 Foto: Marina Lopičić

Poziv taksisti da se javi

- Videli ste i da je pokušao da uđe u taksi. Možda je on poslednja osoba koja ga je videla i ne bi bilo loše da se taj taksista nađe, kako bi pomogao u istrazi i makar opisao njegovo stanje - rekao je Mišković.

Oglasio se i predsednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, Aleksandar Bjelić koji je za Kurir rekao da da su oni čim se juče pojavio snimak na kome se vidi kako mladić, za koga se veruje da je nestali Matej Periš, pokušava da uđe u taksi u Karađorđevoj ulici, preduzeli sve što je u njihovoj moći da otkriju o kom se konkretno taksisti radi. Međutim snimak je veoma lošeg kvaliteta i nisu uspeli da na njemu nisu uspeli da vide ništa što bi pomoglo.

Policija dva puta posećivala Splićane

Matejevi drugovi su rekli da su ih dva puta posećivali inspektori kako bi razgovarali sa njima i da su svi prošli poligrafsko testiranje. Oni su se juče oko 11 sati vratili u Split.

Otkriveno šta su Splićani konzumirali kobne večeri

Naime oni su najpre bili u iznajmljenom stanu, odakle su otišli u jedan restoran u blizini "Gotika", a zatim prečli u "Gotik". Društvo u kome je bio Matej čitave večeri naručivalo je u klubu i vino i viski, a uz koristili spid i sinteticke droge. Navodno su popili 4 flaše viskija i 6 boca vina.

Oglasio se i portir zgrade na Dorćolu u kojoj je Matej bio smešten

- Radio sam te večeri, kada su na vrata zgrade ušli četvorica mladića. Bilo je to oko 18 časova. Po naglasku sam čuo da su Dalmatinci, pa smo odmah počeli da zbijamo šale. Ja sam služio u mornarici u Splitu, pa smo evocirali neke moje stare uspomene - priča portir zgrade.

Družio sa trostrukim ubicom

Matejev školski drug se oglasio i izjavio da bez obzira što se Matej družio sa trostrukim ubiocom Filipom Zavadlavom, tvrdi da Matej nikada nije konzumirao drogu jer nije taj tip.

Nenad Periš: Upozoravao sam Mateja!

Matejev otac Nenad je izjavio da ne zna kako je njegov sin mogao doći u stanje da bude izvan sebe jer je on povučen mladić i sportista. Nenad je upozoravao Mateja da je Beograd osim što je poznat kao grad dobrog provoda, grad u kojem bi ga mogle snaći i opasnosti ako uđe u loše društvo.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: Printscreen

- Gledajte, vidi se da je pokušao da komunicira, da je zaustavio tog taksistu i s njim kratko razgovarao. Šta mu je bilo u tom trenutku i kuda je krenuo, ne znam. Verujte mi, uopšte mi je teško o tome govoriti - rekao je on za hrvatski portal Index.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.