ZIMI TREBA VIŠE VREMENA DA TELO ISPLIVA! Beogradski alas Renato za Espreso o nestalom mladiću iz Splita
Ilustracija, Foto: Marina Lopicic, MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

REKE POSLEDNJIH DANA VEOMA BRZE

ZIMI TREBA VIŠE VREMENA DA TELO ISPLIVA! Beogradski alas Renato za Espreso o nestalom mladiću iz Splita

U ovo vreme Sava i Dunav su izuzetno hladni. Kako Renato navodi u poslednjih 15 dana ove reke su narasle i do metar i po, a voda je veoma brza

Objavljeno:

Beogradski alas i ugostiteljski radnik Renato Grbić javnosti je poznat po spasavanju 30 davljenika. Takođe, Renato se smatra čovekom koji odlično poznaje nemirnu ćud najvećih beogradskih reka.

Za portal Espreso Renato je izneo svoje pretpostavke o slučaju nestalog vaterpoliste i sportiste iz Spita Mateja Periša.

- Ako je, kako se pretpostavlja, izašao iz kluba zagrejan i upao u vodu čija je temperatura 3 stepena usledila je hipotermija odnosno smrzavanje, zatim utapanje. Tu su i zidovi visoki 10 metara. Ta toplotna razlika mogla je biti kobna, ističe Renato Grbić.

1 / 5 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

U ovo vreme Sava i Dunav su izuzetno hladni. Kako Renato navodi u poslednjih 15 dana ove reke su narasle i do metar i po, a voda je veoma brza.

Prema mom iskustvu, ako se Matej utopio, telo će isplivati za 20, 25 ili mesec dana. Leti telo u reci ispliva brže, a zimi treba više vremena. Žuč u hladnoj vodi puca posle 20 dana, napominje Renato za Espreso.

Renato se prisetio i slučaja od pre par godina kada su dve devojke iz Vranja skočile u Dunav.

- Jedna se uhvatila za baržu, druga se udavila. Sutradan se pojavio njen otac, da je tražimo. Rekao sam mu "nema ništa od toga, verujte mi, za mesec, mesec i po dana će se pojaviti". Isplivala je nakon mesec i nešto dana. Ako se nesretni mladić udavio, nažalost, na ovu hladnu vodu, telo neće isplivati brzo, ističe Renato.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Ako se obistini najcrnji scenario, prema Renatovim rečima, telo će isplivati negde na Dunavu, iza Pančevačkog mosta i Višnjice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.