PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG INSPEKTORA SBPOK-A: Evo šta se Stoliću stavlja na teret
Stolić, Foto: Printscreen/Youtube

UHAPŠEN KRAJEM SEPTEMBRA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG INSPEKTORA SBPOK-A: Evo šta se Stoliću stavlja na teret

Inače, protiv Stolića je nedavno Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužni predlog zbog sumnje da je zloupotrebio položaj

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Božidara Stolića (35), nekadašnjeg kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala, kojom mu se na teret stavlja pokušaj iznude. Zbog sumnje da su mu pomagali u izvršenju ovog dela, optuženi su i Slađan Konstantinović (46), rođeni brat Ninoslava Konstantinovića, pripadnika nekadašnjeg "zemunskog klana", i M. K. (50), pripadnika BIA.

Oni su uhapšeni krajem septembra, zbog sumnje da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta dolazili u jedan ugostiteljski objekat u Požarevcu, pokušavajući da vlasnika prinude da im proda lokal za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu. Kada je ovaj to odbio, saopštili su mu da lokal više nije njegov, već njihov, prenose Novosti.rs.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, sva trojica su negirala krivicu. Konstantinović je tada rekao da Stolić i M. K. nemaju veze sa ovim slučajem, jer su se oni slučajno našli sa njim u lokalu oštećenog na ručku. Naveo je da oštećenog ni na šta nije prinuđivao, već da su samo razgovarali o ceni njegovog lokala. Njima je nakon hapšenja određen pritvor, koji je sada ukinut.

Inače, protiv Stolića je nedavno Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužni predlog zbog sumnje da je zloupotrebio položaj. Navodno je od januara 2020. do juna 2021. obaveštavao kriminalnu grupu Belivuk - Miljković o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavanja krivičnih dela ove OKG.

1 / 3 Foto: MUP SRBIJE

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.