DRAMA NA AERODROMU NIKOLA TESLA! Putnik razotkriven u zelenom kontrolnom prolazu, na ruci nosio 55.000 evra
Zaplena robe, Foto: Uprava carine

akcija policije

DRAMA NA AERODROMU NIKOLA TESLA! Putnik razotkriven u zelenom kontrolnom prolazu, na ruci nosio 55.000 evra

Pomenuti sat, kupljen istog dana u Beču, putnik je nosio na ruci

Objavljeno:

Carinici su 23. decembra 2021. godine, u saradnji sa policijom, na aerodromu Nikola Tesla zaplenili sat vredan 55.000 evra, koji je jedan putnik pokušao bez prijavljivanja da prenese preko granice.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 52-godišnji državljanin Srbije.

Zaplena
foto: Uprava carine

Na uobičajeno pitanje carinika putnik je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo prijaviti i da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Kada je njegov ručni prtljag najpre skeniran, a potom i detaljno pregledan, potvrđeno je da se u njemu pored garderobe nalazi i kutija ručnog sata ''Audemars Piqet'' sa originalnim računom na 55.000 evra.

Pomenuti sat, kupljen istog dana u Beču, putnik je nosio na ruci.

Pored toga, u njegovom prtljagu su pronađene i muške cipele ''Alexander Mcqueen'' i ženski kaiš ''Gucci'', čija je vrednost prema pronađenim računima oko 1.400 evra.

Zaplena
foto: Uprava carine

Putnik je carinicima rekao da novokupljenu robu nije prijavio, jer je navodno imao nameru da nastavi put ka BiH.

Podsećamo putnike, da čak iako su u tranzitu, imaju obavezu da prijave vrednije stvari koje nose sa sobom da bi put takve robe mogao da se isprati i da se sa sigurnošću zna da je ona zaista napustila teritoriju Srbije, te da uvozne dažbine treba da naplati zemlja u kojoj će ti predmeti trajno ostati.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.