ISTINA IZAŠLA NA VIDELO Gumar: Legija mi je naredio da ubijem Ivana Stambolića! (FOTO)
Foto: Profimedia

priznanje!

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO Gumar: Legija mi je naredio da ubijem Ivana Stambolića! (FOTO)

Suđenje zbog organizovanja pobune JSO u Beogradu obilovalo optužbama, uvredama i teškim rečima
Objavljeno: 10:15h

Ulemekovog branioca interesovalo je da li je Maričić išao na kontrolu kod neuropsihijatra, na šta je ovaj odgovorio da je bio na nekakvim pregledima, kao i da pije lekove, ali ne zna koje. Požalio se i da često ima nesanice.

Maričić je u veoma konfuznoj priči, na momente je začinjavajući psovkama, pričao o nekakvoj "nacionalnoj mržnji u Kuli", gde je bila stacionirana Jedinica do rasformiranja. U jednom momentu dotakao se i optuženog Zvezdana Jovanovića, protiv koga je razdvojen postupak, jer njegov advokat koji mu je nedavno postavljen po službenoj dužnosti nije imao dovoljno vremena da se pripremi.

O predlogu odbrane za novo psihijatrijsko veštačenje sud će naknadno doneti odluku.

foto: Profimedia

Tokom suđenja Ulemek je tražio da se obustavi postupak, obrazlažući to činjenicom da je tokom poslednjih pet godina dokazano da nisu krivi, ali i time da proces košta državu. Naveo je da samo njegovo dovođenje "nije jeftino" i da se na taj način "izbija novac iz džepova poreskih obveznika".

- Od događaja je prošlo 15 godina, a deset godina niko nije reagovao, kazao je Ulemek. - Paradoks je da se krivična prijava, a onda i optužnica pišu na osnovu privatne tužbe članova porodice Đinđić. Postavlja se pitanje zašto pravosuđe nije odmah reagovalo po službenoj dužnosti. Na teret nam se stavljaju najteža moguća krivična dela. Za oružanu pobunu prema jednoj suverenoj državi. U svakoj državi bi to bio razlog da se automatski procesuiraju učesnici.

Optuženi je dodao i da tužilaštvo želi da progura tezu kako je sve bilo nasilno:

- Jasno je dokazano da Srbija ni jednog trena nije bila ugrožena. Pa tada nije bio ugrožen ni saobraćaj na auto-putu. Ovo je politički proces.

Pokušaj određenih političkih subjekata da naprave prevagu u izbornoj trci. Možemo da se teramo ovako još godinu, da trošimo vreme. Na kraju će se sve svesti na ono što smo mi govorili - da niko od nas nije kriv.

PRAVOSNAŽNE PRESUDE

foto: Youtube printscreen

Prvostepenom presudom Specijalnog suda zbog učešća u ubistvu Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Srbije na po 40 godina zatvora osuđeni su Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić, Nenad Bujošević i Branko Berček. Nakon uloženih žalbi, najstroža kazna ostala je Ulemeku i Berčeku, dok je Maričiću kazna smanjena na 30 godina, a Bujoševiću na 35. Tokom suđenja svi su negirali delo koje im se stavljalo na teret.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.