LEVA RUKA, DESNI DŽEP: Zašto su klubovi u Srbiji svačiji i ničiji? (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

nema kontrole!

LEVA RUKA, DESNI DŽEP: Zašto su klubovi u Srbiji svačiji i ničiji? (FOTO)

Neraskidiva veza članova uprava klubova, vođa navijača, biznisa i političara jedan je od razloga zašto su najveći klubovi u Srbiji i dalje svačiji i ničiji..
Objavljeno:

Istovremeno, od transfera igrača dva najveća kluba - država bi trebalo da zarađuje od oporezivanja, ali ne zarađuje jer kontrole nema. Vođe navijačkih grupa imaju važnu ulogu u odlukama koje donose uprave, pa čak i kada je u pitanju prodaja igrača, piše Insajder.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pojedinci na razne načine uzimaju procente van legalnih tokova dok država gubi i dok u upravama klubova sede predstavnici nadležnih institucija koji ćute. Posledica ovako nesređenog sistema i društva u kojoj su moć i uticaj menadžera, agencija, pojedinaca postali zaštini znak ovog sporta jeste i činjenica da je sve više dece, uzrasta od 12 , 13, ili 14 godina, uz dozvolu roditelja potpisuju ugovore sa raznim menadžerima ili agencijama čiji su vlasnici čak i osobe sa kriminalnim dosijeima.

SVE KRVAVIJI SUKOBI MIGRANATA U BG: Evo šta je uzrok tome!

U Srbiji, prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu FSS, radi samo 7 posrednika i da posrednici zastupaju samo 15 igrača.

Prema istraživanju Insajdera, dešavalo se da uprave klubova isplaćuju procente od transfera onima koji nisu ni na jedan način učestvovali u nekom transferu. To može da se utvrdi kada se uporede podaci koje u izvestaju o transferima objavio FSS sa onim informacijma koje se javno saopštavaju prilikom transfera:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.