ŠOK IKONOPISCA KOJI JE UBIO JELICU: "Novac sam zarađivao od prostitucije, ljubavnici su mi bili lekari i arhitekte"
Jelica Tatarovski i Vladan Grahovac, Foto: Printscreen/facebook

STRAŠNO

ŠOK IKONOPISCA KOJI JE UBIO JELICU: "Novac sam zarađivao od prostitucije, ljubavnici su mi bili lekari i arhitekte"

On je još jednom priznao krivicu danas na sudu, ali je rekao da se ne seća trenutka kada je iz stana uzeo novac

Objavljeno:

Ikonopiscu Vladanu Grahovcu (30) iz Raške jutros je počelo ponovo da se sudi u Višem sudu u Nišu za ubistvo Jelice Tatarovski (82), za koje je već osuđen na 30 godina zatvora.

Apelacioni sud je uvažio žalbu odbrane da je nejasno poreklo novca u vrednosti od 760 evra koji su nađeni kod njega pa je i pitanje da li je on ovo svirepo ubistvo učinio iz koristoljublja ili zbog kako je rekao "crnih rupa" i "glasova koje je čuo" 1. septembra 2019. godine u kasnim večernjim satima. U ranijoj presudi se navodi da je iz stana uzeo tih 760 evra, preneo je Kurir.

On je još jednom priznao krivicu danas na sudu, ali je rekao da se ne seća trenutka kada je iz stana uzeo novac. Inače u stanu je u vreme ubistva bilo još nekoliko hiljada evra.

Vladan Grahovac
Vladan Grahovacfoto: faceboook.com/Vladan Grahovac

- Novac sam zarađivao prodajući slike, na građevini i od prostitucije. Imao sam priličan broj ljubavnika u Beogradu. To su sve ugledni ljudi, lekari, arhitekte, inženjeri. Oni su mi davali novac, samo da bih bio sa njima. Kajem se zbog svega, bez obzira što oštećeni iz njene familije ne veruju u to, iskreno mi je žao. Ja sam sa Jelicom imao simpatičan odnos dok smo živeli u toj zgradi. Pomagao sam joj, koliko sam mogao - rekao je Grahovac danas na suđenju.

Pre toga, zamenik tužioca je rekao da je Grahovac zakucao nešto posle devet sati na baka Jelicina vrata, odgurnuo je kada mu je otvorila, a onda joj nožem i čekićem naneo 26 lakih i teških povreda od kojih je smrtonosan bio ubod u levu stranu grudnog koša. Posle toga je pet dana bio u Beogradu gde ga je policija našla.

U stanu je nakon ubistva uočena premetačina dok su na staričinom telu prepoznati tragovi šutiranja, pesničenja i udarci čekićem. Grahovac je nekada stanovao sa bratom u zgradi u Ulici Zorana Đinđića. Po rečima njegove odbrane, on je bio u "sumračnom" psihičkom stanju, a na sudu je objasnio kako je došlo do toga da ubije baka Veru, kako su je svi zvali od komšija.

- Česta batinjanja dok sam bio mali i silovanje koje je nadamnom izvršeno dok sam imao pet godina su morala nekako da se ispolje. Ja sam tog dana krenuo na Petlovo Brdo kod doktora da mi prepiše terapiju za HIV. Onda sam trebao da dođem u Niš da posetim bivšeg ljubavnika i bivšu drugaricu. Bio sam pod drogom "Dži", a konzumirao sam i alkohol. Imao sam kod sebe oko 90.000 dinara ili 700 evra u protivrednosti.

Kako sam ja došao do zgrade i učinio sve to, ne znam. Ja sam hteo da upišem medicinu, da spasavam ljudima živote, ali zbog oca i u inat njemu sam upisao ovde stomatologiju. Sada sud molim da što pre počnem da služim zatvorsku kaznu jer bi upisao medicinu, moju davnu želju, a kako bi pomagao zatvorenicima - rekao je Grahovac na sudu.

Odbrana je imala nekoliko predloga za izvođenje dokaza, ali usvojeno je da se saslušaju Grahovčeva majka i tetka kako bi se utvrdilo poreklo novca, a zbog čega je Apelacioni sud vratio predmet Višem sudu. Grahovac je u odnosu na ranije vidno oslabio, a rekao je da često ide i kod psihijatra kao i da duži period nije čuo glasove.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.