PETOČLANA PORODICA OSTALA BEZ KUĆE NAKON POŽARA! Strašna nesreća kod Loznice
Vatrogasci, Foto: Espreso.rs

užas

PETOČLANA PORODICA OSTALA BEZ KUĆE NAKON POŽARA! Strašna nesreća kod Loznice

Povodom tragedije u porodici Vranić kojoj je požar uništio krov nad glavom, odmah se oglasio i reagovao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

Objavljeno:

Kuća porodice u Runjanima, kod Loznice, nedaleko od Popovog raskršća, izgorela je danas po podne skoro "kao lila", javljaju Novosti.

Vatrogasne ekipe su uspele da saniraju požar, koji je, pre toga, već progutao dve sobe i najveći deo građe, pa je sasvim izvesno potpuno urušivanje tog, inače, starog zdanja.

Plamen je sve uništio od nameštaja, bele tehnike, svih uređaja, obuće, odeće, novca, dokumenata ukućana njih petoro, Ljiljane, inače službenice u Gradskoj upravi u Loznici, koja slovi za jednu od naprimerenijih radnica i kod rukovodilaca i kod sugrađana, njen sin Đorđe, kćerka Sanja i unuka Tamara, koja je šesti razred.

U trenutku požara, srećom, niko nije bio. Da se nešto čudno odvija, primetila je Sanja, približavajući se kući. Pozvala je vatrogasce, čije su sirene, od Lagatora, gde su stacionirani, do ove lokacije ukazivalo da se nešto, zaista, strašno dogodilo.

Dan, hladan. Napadao sneg. Mokar i težak. Vranići su, u trenu, ostali bez krova nad glavom i sa morom, kako da se skuće. Davno su udarili temelj za novu kuću, ali prilike su takve da je teško doći do novca da započnu izgradnju. Vredni su, marljivi, dobri i čestiti ljudi. Majka porodice, koja je njen i "otac", je iz Popovića, najčuvenije porodice u Jadru i Podrinju, koja je dala 12 generacija sveštenika, ali i učesnike u svim bitkama, bojevima, ratovima do Kosovskog boja. Nema kome nisu pomogli kroz decenije i vekove. Sada je njima potrebna pomoć. Crnji dan, osim gubitka, najmlijih ne pamte. Deo porodice je smešten kod kumova, deo kod familije, ali šta posle...

U trenutku požara, u pomoćnom zdanju u dvorištu, ležala je Jelena, vremešna Ljiljina majka. Vatra da do nje, srećom, nije stigla. Meštani, prijatelji, poznanici pozivaju sve dobre ljude da pomognu i to, ako je moguće, odmah.

Gradonačelnik Loznice obećao pomoć

Povodom tragedije u porodici Vranić kojoj je požar uništio krov nad glavom, odmah se oglasio i reagovao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

- Vranići neće biti sami. Pomoći ćemo im koliko god možemo - rekao je Petrović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.