ZVEZDA STAVILA TAČKU NA SPOR: Evropski uspesi doprineli da se vrati dug Fiorentini
Foto: Starsport©

NEMA VIŠE PROBLEMA

ZVEZDA STAVILA TAČKU NA SPOR: Evropski uspesi doprineli da se vrati dug Fiorentini

Ceo iznos uplaćen je na račun kluba iz Firence

Objavljeno: 22:16h

Fudbalski klub Crvena zvezda isplatio je dug koji je imao prema Fiorentini u iznosu od 596,797.95 evra, plus penale u iznosu od 119,359.59 evra, ali i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate, saznaje Telegraf. Ceo iznos je uplaćen na račun firentinskog kluba, čime su crveno-beli stavili tačku na spor koji su imali sa italijanskim klubom.

Srpski šampion je na osnovu presude iz 26. januara ove godine, u potpisu FIFA sudije Johana van Galena, bio dužan da se povinuje, sebe radi u što kraćem roku, upravo zbog rastućih penala, a sve zbog slučaja koji se retko dešava na relaciji dva kluba prilikom transfera igrača.

Podsećamo, u neobičnom slučaju pred arbitražom FIFA, dogodilo se to da klub koji je kupio igrača tuži klub od koga ga je kupio, u pitanju je bio transfer Alekse Terzića realizovan 27. maja 2019. godine.

Kako je pisao Danas o tom slučaju, Zvezda je tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke, što može ali ne mora da bude sumnjivo jer takvi slučajevi nisu retkost. Klub iz Firence prvu ratu je isplatio po dogovoru, ali je pri isplati druge (10. marta 2020) greškom nekog iz kluba ili softvera novac otišao na račun Zvezde.

Aleksa Terzić
foto: Starsport©

Iz beogradskog kluba su reagovali, pa je dogovoreno da Fiorentina uplati isti iznos (596,767.95 evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020. i urađeno. Šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. "podsetio" i naglasio da su penali 120 hiljada evra. Kako nije bilo reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu FIFA.

Očito da je usled evropskih uspeha Zvezde "legao" i bonus od UEFA pa je solidan deo tog novca iskorišćen da se sanira dug prema italijanskom klubu.

Podsetimo, Crvena zvezda prodala je Aleksu Terzića u maju 2019. godine, a mediji su preneli da je srpski klub tražio od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.