SKIDAJU KROV SA KINESKOG TRŽNOG CENTRA U OBRENOVCU: Uskoro će se znati da li ima ŽRTAVA požara! (FOTO)
Vatrogasci, Foto: Ana Paunković

vatra

SKIDAJU KROV SA KINESKOG TRŽNOG CENTRA U OBRENOVCU: Uskoro će se znati da li ima ŽRTAVA požara! (FOTO)

Dodao je da je požar u kineskom tržnom centru u Obrenovcu lokalizovan i da više ne preti opasnost za okolne zgrade

Objavljeno: 12:59h

U toku je skidanje bakarnog krova sa kineskog tržnog centra u Obrenovcu, gde je juče izbio požar, kako bi policajci i vatrogasci mogli da uđu sa gornje strane i konačno izvrše uviđaj, izjavio je zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić i dodao da će se tada znati ima li žrtava tog velikog požara.

1 / 22 Foto: Ana Paunković

Vesić je za Tanjug rekao da je šestoro osoba lakše povređeno - tri nepokretne osobe koje su bile u susednoj zgradi nagutale su se dima i doživele stres, zbog čega su prebačene u Hitnu pomoć, kao i dvojica vatrogasaca i jedan radnik komunalnog preduzeća, koji su takođe sa lakšim povredama prebačeni u Hitnu pomoć u Obrenovcu.

- Nažalost, dve osobe se trenutno vode kao nestale, obe su ženskog pola. Ne znamo šta se sa njima dogodilo dok se ne izvrši potpuni uviđaj - rekao je Vesić.

Požar
Požarfoto: Ana Paunković

Dodao je da je požar u kineskom tržnom centru u Obrenovcu lokalizovan i da više ne preti opasnost za okolne zgrade.

- Stanari okolnih zgrada su i dalje evakuisani i nemaju dozvolu da se vrate u stanove zato što prvo mora da se uvede struja koja je morala da bude isključena kako bi vatrogasci mogli da priđu, ali suštinski te zgrade nisu u opasnosti i oni će veoma brzo moći da se vrate u svoje stanove - rekao je Vesić.

Podsetio je da se juče, osim požara u Obrenovcu, dogodio i požar u Grmečkoj ulici u Zemunu u kojem je jedna osoba stradala.

- To govori da moramo više da vodimo računa o protivpožarnim propisima jer se požari uglavnom dešavaju ljudskom nemarnošću - rekao je Vesić i izrazio nadu da će se ubuduće više voditi računa o tim propisima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.