Uhapšeni funkcioner DSS-a UZVRAĆA: Nisam prevario Stojkovića za 245.000 evra, SVE MI NAPAKOVANO!
Foto: Fonet

Konačno se oglasio

Uhapšeni funkcioner DSS-a UZVRAĆA: Nisam prevario Stojkovića za 245.000 evra, SVE MI NAPAKOVANO!

- Nisam uzeo nikakve pare, nisam prevario golmana Stojkovića, nisam trgovao tuđim placevima. Doživeo sam savršen medijski linč, "pakovanje", ali istraga, u koju verujem, pokazaće da sam apsolutno nevin - priča Janković
Objavljeno: 14:44h
foto: Fonet

Kao glavni dokaz, on navodi audio i video snimak tog susreta u restoranu. Funkcioner DSS-a potvrđuje da je znao da Vladimir Stojković kupuje neku zemlju u Makiškom polju, ali nije znao od koga.

- Gradski parlament je pre godinu dana izglasao da se makiško vodoizvorište iz zelene zone preimenuje u gradsko građevinsko i industrijsko zemljište. Građanima je savetovano da srede ostavinu i "papire". Da se udruže, jer će tako lakše i bolje da prodaju svoju zemlju investitorima. Znam da je Stojković želeo da ulaže u te nekretnine - objašnjava visoki funkcioner DSS-a.

Janković potvrđuje da je Stojković izigran pri kupovini nekog zemljišta. A onaj ko je zloupotrebio dokumentaciju i prevario golmana, kako kaže, priznao je sve policiji i sklonio sumnju s njega.

foto: Fonet

Operativac DSS-a tvrdi da su "pakovanje" optužnice i medijska hajka bili urađeni veoma koordinisano.

- Kada sam priveden, rekli su mi da idem u "specijalu" i da sam "gotov". Na saslušanju mi je pročitana optužnica koju je pisao MUP, a ne Vladimir Stojković, koji je u ovom slučaju prevarena strana. To govori da iza slučaja stoji neko ozbiljniji. A onda medijski linč. Tri dana se o meni pričalo da sam okoreli kriminalac. Malo je naivno mene optužiti da sam prodavao tuđe placeve u vreme kada svako može za dva minuta preko e-uprave da proveri katastar - tvrdi Janković.

Kao i njegove partijske kolege, i on je siguran da je ovo bio direktan udar na Demokratsku stranku Srbije. Dovođenje funkcionera u vezu s kriminalom bio bi završni udarac na partiju koja ima svoj jasni nacionalni stav, kojeg se DSS nikada nije odrekao.

(Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.