VELIKA TRAGEDIJA U LOZNICI! Majka troje dece postala tehnološki višak, dobila moždani udar i preminula, TUGA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Tuga

VELIKA TRAGEDIJA U LOZNICI! Majka troje dece postala tehnološki višak, dobila moždani udar i preminula, TUGA!

Preminuloj radnici niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema

Objavljeno:

Sa velikom tugom primili smo vest da je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme u Loznici juče preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara.

Ona je prva žrtva zdravstvene posledice nastale nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja.

"Preminuloj radnici niko nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini. Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt", ističu Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

Sahranjena je na groblju u Lipničkom šoru u Loznici.

(Espreso/Sloga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.