TRAGIČAN KRAJ TREĆEG RADNIKA FABRIKE U LEŠTANIMA: Bojanov brat otkrio detalje pogibije, TUGA!
Bojan Ružić, Foto: Printscreen Instagram

STRAŠNO

TRAGIČAN KRAJ TREĆEG RADNIKA FABRIKE U LEŠTANIMA: Bojanov brat otkrio detalje pogibije, TUGA!

Ispred kuće Ružića juče se okupla brojna rodbina i prijatelji, kako bi Bojanovoj majci, koja je ostala bez jedinca, izjavili saučešće

Objavljeno:

Bojan Ružić (28) iz Boleča treća je žrtva stravične eksplozije koja se u utorak dogodila u fabrici namenske industrije "Edepro" u naselju Leštane kod Beograda.

Ružić je nažalost posle dvodnevne bitke za život preminuo u Urgentnom centru od teških povreda i opekotina koje je zadobio kada je u vazduh odleteo magacin.

Podsetimo, pored njega, na mestu su poginile i njegove kolege Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), dok je povređeno preko 20 radnika, od kojih je njih troje u životnoj opasnosti.

Molila se da preživi

Ispred kuće Ružića juče se okupla brojna rodbina i prijatelji, kako bi Bojanovoj majci, koja je ostala bez jedinca, izjavili saučešće.

Bojanov brat od tetke smogao je snage i za Kurir rekao da su se svi nadali da će on uspeti da se izbori sa povredama.

- Čim sam čuo šta se dogodilo, došao sam iz Poljske. Hteo sam da budem tu, a svi smo se nadali da će preživeti, da će se izvući - kaže Đorđe Crnomarković, inače profesionalni fudbaler.

Vidno potresen, Đorđe dodaje da su on i Bojan bili nerazdvojni.

- Imali smo samo jedan drugog kroz ceo život! Bio je divan. Završio je elektrotehničku školu, a pre nešto više od dve godine počeo je da radi u toj fabrici. Njegova majka, a moja tetka, je slomljena, ne zna šta će od bola - kaže Crnomarković i dodaje da Bojan nije bio oženjen, ali da je imao devojku.

Žitelji Boleča i Leštana i dalje ne mogu da veruju kakava ih je tragedija zadesila.

- Majka samo njega ima, a bio je predobar. Roditelji su mu se razveli. Živela je za svog jedinca, išla je prekjuče u bolnicu da ga poseti, vratila se slomljena, naduvena od plakanja. Posle je išla i u crkvu, molila se da joj sin preživi - pričaju komšije i dodaju da su čuli da je Bojan, kada je eksplozija raznela fabriku, pokušao da se spase.

Bojan Ružić
foto: Printscreen/Instagram

- Svi kažu da je bilo strašno kad je grunulo, kao rat. Krov je pao, letele su cigle, vrata, prozori, geleri... Bojan je uspeo da nekako istrči iz fabrike i da uđe u svoj auto, parkiran ispred. Baš kad je seo i taman da krene, deo rakete je pao na kola i ona su se zapalila, tako da je on živ goreo unutra - prepričava komšija šta je čuo o nesreći:

Pukle mu bubne opne

Nikolu čeka operacija, svi se nadaju da će biti dobro Među povređenim radnicima je i Nikola S. iz Boleča, koji čeka operaciju, a u eksploziji su mu pukle bubne opne. - On se nedavno oženio i ima bebu. Žena mu je van sebe, ali svi se nadamo da će biti dobro. Nadamo se najboljem - pričaju njegove komšije i dodaju da je Nikola već dve godine zaposlen u "Edeprou". - Ponekad se malo žalio da mu je teško na poslu, kao i svakome uostalom, ali činio je sve za svoju porodicu. Inače, on je pre tri godine ostao bez oca, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Sleteo je s puta. Tada je cela porodica bila loše, taman su se nekako oporavioli i sad ih je zadesila nova nedaća, ali smo sigurni da će Nikola uspešno pregurati ovo. Svi smo uz njega.

Uviđaj u toku

- Uspeli su da Bojana živog izvuku iz auta. Imao je teške opekotine na maltene celom telu, kažu na 85 odsto kože. Eto, sekunde su ga delile od toga da se izvuče, ali nije mu se dalo. Kod uništene fabrike i juče su dežurali policija i vatrogasci, a vršen je i uviđaj, kako bi se utvrdilo šta je tačno dovelo do tragedije.

- Uviđaj obavlja Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom, pošto su demineri utvrdili da nema opasnosti od novih eksplozija - kaže naš izvor i podseća da je do eksplozije došlo u magacinu od 240 kvadrata, u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Navodno, jedna raketa je spala sa viljuškara, kojim su one prebacivane, te je ona pukla i zapalila i ostale.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.