POKUŠALI KRIJUMČARENJE 225 TOMPUSA KOJI VREDE MILIONE: Za vozačem raspisana i POTERNICA!
Zaplenjeni tompusi, Foto: Uprava carine

Uprava carine

POKUŠALI KRIJUMČARENJE 225 TOMPUSA KOJI VREDE MILIONE: Za vozačem raspisana i POTERNICA!

Proverom ličnih dokumenata kroz informacioni sistem koji koristi policija ustanovljeno je da je za vozačem raspisana poternica

Objavljeno:

Carinici su 28. novembra 2021. godine na prelazu Špiljani u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 225 kubanskih tompusa, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je za detaljan pregled izdvojen automobil ''sitroen'' podrgoričkih registarskih oznaka.

Tompusi, Tompus, Zaplena
foto: Uprava carine

Ispostavilo se da je reč o iznajmljenom vozilu, za čijim je volanom bio državljanin Srbije, koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Proverom ličnih dokumenata kroz informacioni sistem koji koristi policija ustanovljeno je da je za vozačem raspisana poternica.

Tompusi, Tompus, Zaplena
foto: Uprava carine

Detaljnom kontrolom koja je usledila, u prtljažniku automobila pronađena je putna torba puna kubanskih tompusa ''Cohiba Benike'', ''Romeo y Julieta'', ''Montecristo Habana'' i ''Cohibo''.

Pored toga u torbi su pronađena i četiri hjumidora-specijalne kutije posebno konstruisane da obezbede potrebnu vlažnost i uslove za čuvanje cigara.

1 / 7 Foto: Uprava carine

35-godišnji Nišlija je carinicima rekao da je kubanske tompuse kupio u toj zemlji za lične potrebe, jer je astmatičar, pa ga njihovo korišćenje navodno smiruje.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja biti zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjenih tompusa prelazi trećinu vrednosti vozila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.