NASTRADAO ZBOG RUPE NA PUTU: Istražuje se da li je ostao bez KISEONIKA
Hitna pomoć, Foto: Espreso.co.rs

TRAGEDIJA

NASTRADAO ZBOG RUPE NA PUTU: Istražuje se da li je ostao bez KISEONIKA

Zoran Nikolić, ispred čije kuće se nesreća dogodila, ističe da je upozoravao da je oštećenje na kolovozu koje godinama nije popravljano, predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju

Objavljeno: 20:56h

Loši vremenski uslovi, ali i oštećenje na kolovozu, koje prema rečima meštana, već četiri godine niko ne sanira, koštali su života Aleksinčanina Dragana Dimitrijevića (69), koji je poginuo kada je sanitet koji ga je vozio u bolnicu zbog korone, sleteo sa puta i prevrnuo se na krov, tvrde meštani sela Bovan, gde se tragedija dogodila.

Do udesa je došlo u ponedeljak oko 19 sati i tom prilikom niko od troje članova medicinske ekipe nije ozbiljnije povređen. Uzrok smrti Aleksinčanina biće poznat nakon obdukcije, ali se ne isključuje mogućnost da je on preminuo ne samo zbog zadobijenih povreda, već jer je posle prevrtanja vozila ostao bez kiseonika na koji je bio priključen.

Zoran Nikolić, ispred čije kuće se nesreća dogodila, ističe da je upozoravao da je oštećenje na kolovozu koje godinama nije popravljano, predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

- Ispred kuće su iskopavali put zbog postavljanja kablova, a ni posle četiri godine niko to nije sanirao, ni izvođači radova, a ni "Putevi Srbije". Tužio sam ih, dolazio je i republički inspektor, trebali su da stave potporni zid, ali je sve ostalo po starom. Jedna kolovozna traka je zatvorena, vožnja ovim delom puta od Sokobanje do Aleksinca je vrlo rizična - kaže Nikolić.

- Bio sam u susednom selu kada su me komšije pozvale i obavestile o nesreći. Kad sam došao, imao sam šta da vidim. Ambulantno vozilo je bilo na krovu, a taj jadni čovek je ostao u njemu. Rekli su mi da pričekam dok ga iznesu. Došli su pogrebnici i šlep služba, koja je podigla sanitetsko vozilo. Kažu da je ispao sa kiseonika na kojem je bio priključen. Zabrinut sam i za svoju kuću, podigao sam je uz sve potrebne dozvole, a zbog tuđe neodgovornosti svi smo ugroženi.

I njegov komšija Miroljub Pavlović potvrđuje da je vozilo sletelo sa puta isključivo zbog stanja na putu:

- Vozač sam 35 godina i ubeđen sam da se vozač saniteta nije kretao velikom brzinom. Da je brzo vozio, auto bi se prevrnuo nekoliko puta, otišao bi nasred polja deteline.

IZVEŠTAJ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA

Niko od nadležnih iz Specijalne bolnice u Sokobanji, čiji je sanitet prevozio Dimitrijevića, nije se oglašavao ovim povodom. Novinarima je rečeno da su izveštaj o nesreći uputili Ministarstvu zdravlja. Preminuli čovek živeo je u Aleksincu, oboleo je od korone, a od bliže rodbine ima sina koji je u Nemačkoj. Kako saznajemo, on je obavešten o nesreći i krenuo je put Srbije.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.