POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO U BELVILU: Optuženi iznose odbranu
Bojan Mirković, Foto: TANJUG/FOTO PRIVATNA ARHIVA/ FOTOGRAFIJA NISKE REZOLUCIJA/ BS

VIŠI SUD U BEOGRADU

POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO U BELVILU: Optuženi iznose odbranu

Lazar Tejić (23) je optužen kao neposredni izvršilac ubistva

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Beogradu danas počinje suđenje petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Na pripremnom ročištu održanom 13. oktobra, svi optuženi su negirali krivicu osim Lazara Tejića koji je priznao da je izvršio krivično delo, ali ne i kvalifikaciju po kojoj se radi o teškom ubistvu.

Na današnjem suđenju očekuje se da optuženi detaljno izlože svoju odbranu, dok su se do sada branili ćutanjem uz negiranje krivičnog dela, prenosi Tanjug.

Lazar Tejić (23) je optužen kao neposredni izvršilac ubistva.

Pored Tejića optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu su i njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Svi optuženi se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Optuženi su Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tejić i Ivanović su odranije poznati policiji. Tejić je u valjevskom zatvoru za maloletnike izdržavao kaznu zbog pokušaja ubistva. Na slobodu je izašao prošle godine i od tada je radio u obezbeđenju jednog prestoničkog kluba.

Ivanovićevo ime dospelo je u javnost kada je u avgustu 2014. na njega pucano u rodnom Cetinju. Za napad se sumnjičio kasnije ubijeni Nikola Ćupić za koga se govorilo da je blizak „kavačkom klanu”.

Tokom istrage, ronioci MUP-a Srbije pronašli su u kanalu pored reke Save dva pištolja za koje se pretpostavlja da su korišćeni tokom Mirkovićeve likvidacije.

Zanimljivo je da je policija otkrila da osumnjičeni Tejić pre zločina nije umeo dobro da vozi bicikl, pa je danima pre ubistva vežbao da bi na njemu mogao da pobegne.

(Espreso/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.