ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO ZEMUNSKOG KLANA! Optuženi Goran Ristić pozitivan na kovid-19
Novak Stevanić, Foto: Nebojša Mandić

NASTAVLAJ SE AGONIJA

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO ZEMUNSKOG KLANA! Optuženi Goran Ristić pozitivan na kovid-19

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić

Objavljeno:

Suđenje dvojici nekadašnjih pripadnika "zemunskog klana" i dvojici policajaca optuzenih za razbojništvo uz kidnapovanje studenta Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se nakon toga ubio odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 13. januar.

Do odlaganja je došlo, jer je optuženi Goran Ristić pozitivan na kovid-19. Na suđenju je danas trebalo da svedočci nekoliko bivših policajaca, među njima i nekadašnji zamenik šefa BIA Milorad Bracanović koji se međutim nije pojavio na suđenju. Inače, kako je Tanjugu potvrđeno, sud još čeka bezbednosnu procenu MUP-a za nekadašnjeg svedoka saradnika tužilaštva Ljubišu Buhu Čumeta, koji je na jednom od prošlih suđenja rekao da strahuje za svoju bezbednost i da ne može da svedoči na suđenju u ovom slučaju, poznatom i kao “prva otmica zemunskog klana” u kojoj je učestvovao i pokojni Dušan Spasojević. Optuženima se sudi za krivicno delo razbojništvo. Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić. U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi. Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja. Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka. Pored optuženih i pokojnog šefa “zemunskog klana”, u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević. Optuženi Ðajić je bio Vukojevićev kum. Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti. Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.