"NIJE POTVRĐENO DA MEĐU ŽRTVAMA AUTOBUSKE NESREĆE IMA GRAĐANA SRBIJE" Oglasio se i naš ambasador u Bugarskoj
Željko Jović, Foto: Profimedia / Youtube prinscreen

VAŽNO

"NIJE POTVRĐENO DA MEĐU ŽRTVAMA AUTOBUSKE NESREĆE IMA GRAĐANA SRBIJE" Oglasio se i naš ambasador u Bugarskoj

Demantovao navode Zaeva

Objavljeno: 09:25h

Najmanje 46 ljudi poginulo je danas kada se zapalio autobus severnomakedonskih tablica na autoputu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici u Sofiji.

Načelnik odeljenja za bezbednost bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Nikolaj Nikolov, izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno kolima hitne pomoći u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

Autobus se zapalio
foto: Profimedia

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj ima i građana Srbije.

- U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom... Najveći broj žrtava su građani Severne Makednije, ali ima i državljana Srbije, rekao je Zaev, prenosi MIA.

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija.

- Uspeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12-oro dece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina, rekao je Zaev.

Autobus se zapalio
foto: Profimedia

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović demantovao je ove navode za TV Prva i rekao da za sada nema zvanične potvrde da među stradalima u autobuskoj nesreći ima državljana Srbije.

- Svi naši kontakti do sada sa zvaničnim bugarskim institucijama niko nema nijednu zvaničnu informaciju. Molim da dok sve ne proverimo, sačekamo, tragedija je izuzetno teška. Bugarski ministar unutrašnjih poslova Boris Raškov je rekao da ništa strašnije nije video u životu, da su svi izgoreli do neprepoznatljivosti. Identifikacija će biti moguća samo preko DNK - rekao je Jović za TV Prva.

- Na terenu su trenutno istražni organi. Dva su uzroka ove velike tragedije - ili ljudska greška ili tehnička neispravnost.

1 / 5 Foto: Profimedia

Takođe, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović nešto ranije je izjavila da među povređenima nema državljana Srbije. Ona je za TV Prva navela da je ta zemlja u šoku posle nesreće u Bugarskoj.

-Tužan dan osvanuo je za Makedoniju. Naše informacije su zasnovane na saznanjima medija... Velika tragedija... Prema informacijama koje imamo, nema naznaka da ima nastradalih državljana Srbije. Makedonija je u šoku - istakla je Jovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.