BUGARI OTKRILI MOGUĆI UZROK NESREĆE? Sumnjaju na 2 moguće stvari (VIDEO)
Autobus se zapalio, Foto: Profimedia

tragedija

BUGARI OTKRILI MOGUĆI UZROK NESREĆE? Sumnjaju na 2 moguće stvari (VIDEO)

Autobus je uništio zaštitnu ogradu na auto-putu, a sasvim je moguće da je do požara došlo u kontaktu autobusa sa zaštitnom ogradom, rekao je Raškov

Objavljeno: 08:36h

Greška vozača ili iznenadni tehnički kvar autobusa mogući su razlozi nesreće u Bugarskoj, u kojoj je poginulo najmanje 46 ljudi, a povređeno sedam, izjavio je direktor bugarske Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov.

Sarafov je obavestio da su u izgorelom autobusu bila 52 putnika, od kojih 12 dece. Prve informacije govore da nema bugarskih državljana, prenosi Sloboden pečat.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov, koji je bio na mestu nesreće autobusa sa premijerom Stefanom Janevim, rekao je da će uzrok biti detaljno razjašnjen tokom istrage.

On je istakao da su pored izgorelog autobusa bila još tri, a autobus koji je izgoreo se kretao poslednji.

Autobus je uništio zaštitnu ogradu na auto-putu, a sasvim je moguće da je do požara došlo u kontaktu autobusa sa zaštitnom ogradom, rekao je Raškov.

Podsetimo, ova neseća dogodila se u 2.00 na auto-putu kod sela Bosnek, oko 40 kilometara južno od Sofije. Autobus je saobraćao na relaciji Istanbul-Skoplje.

„To je tragedija. Ne znamo da li su sve žrtve iz Severne Makedonije, ali to pretpostavljamo jer je autobus registrovan u zemlji“, izjavio je za televiziju Nova premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, prenose agencije.

(Espreso/Sloboden pečat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.