ADVOKATI UBICE TINE TINTOR NA SVE NAČINE POKUŠAVAJU DA GA IZVUKU: Sada upiru prstom u VATROGASNU SLUŽBU
Tina Tintor, Foto: Facebook/ Tina Tintor

STRAVIČNA NESREĆA

ADVOKATI UBICE TINE TINTOR NA SVE NAČINE POKUŠAVAJU DA GA IZVUKU: Sada upiru prstom u VATROGASNU SLUŽBU

Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld, advokati koji predstavljaju američku NFL zvezdu i bivšeg igrača Rajdersa, tvrde da vatrogasci nisu stigli na mesto nesreće 20 minuta

Objavljeno:

Advokati Henrija Ragsa III, koji se tereti da je izazvao stravičnu nesreću u Las Vegasu u kojoj je poginula Srpkinja Tina Tintor, na sve načine pokušavaju da oslobode svog klijenta krivice, pa tako sada upiru prstom u vatrogasnu službu okruga Klark.

Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld, advokati koji predstavljaju američku NFL zvezdu i bivšeg igrača Rajdersa, tvrde da vatrogasci nisu stigli na mesto nesreće 20 minuta.

Za to vreme, mlada Srpkinja Tina Tintor (23) i njen pas Maks izgoreli su u njenom automobilu. Njenu "tojotu" zahvatila je vatra nakon što se Rags svojim vozilom zakucao u nju otpozadi.

Rags je optužen da je vozio pod dejstvom alkohola brzinom od 250 kilometara na sat i bezobzirnu vožnju koja je rezultirala smrću.

Međutim, njegovi advokati pokušavaju da dokažu da je krivica na vatrogasnoj službi okruga Klark, jer nije brže odgovorila na nesreću.

8News Now Las Vegas prenosi da njegovi advokati veruju da je vatra mogla biti ugašena u "početnoj fazi".

- Kroz istragu koju je sprovela odbrana otkriveno je da je vatrogasna služba okruga Klark bila u poziciji da ugasi požar na vozilu dok je bio u početnim fazama, a to nije učinila - navodi se u sudskom dokumentu.

Prema sudskim dokumentima, Ragsovi advokati tvrde da "vatrogasci nisu pokušali da ugase vatru otprilike 20 minuta, za to vreme celo vozilo je zahvatio plamen".

Tinin ujak: Sve je sada uzalud, pravde na svetu nema

Tinin ujak Stevan u razgovoru za Telegraf.rs kaže da je načuo za ovaj pokušaj advokata sportiste i da je to, malo je reći, bezobrazno.

- Čuo sam da hoće da okrive Hitnu pomoć i vatrogasce da nisu stigli na vreme. To je bezobrazno. Kada imate nekog ko je alkoholičar i možda bio pod dejstvom droge, suvišno je tu bilo šta tražiti. On je vozio 250 kilometara na čas u mestu gde je dozvoljeno 50 - kaže Stevan.

On, pak, kaže da ga u današnje vreme ništa ne iznenađuje i da misli da na ovom svetu pravde nema.

- Čak i u Srbiji imate primere da kada neko vozi skupa i jaka kola, mi prosečni moramo da se sklanjamo da nas ne bi pregazili, a mogu da zamislim kako je tek kada je u pitanju milioner, sportista, koji novcem može sve da kupi - dodaje on.

Stevan je u kontaktu sa Tininom porodicom, a na pitanje kako se oni sada osećaju - da li su se fokusirali na dostizanje pravde ili su neutešni, odgovora da je pre ovo drugo.

- Mislim da su neutešni jer nju ništa ne može da vrati. I da dobije 50 godina, doživotnu robiju, to neće vratiti Tinu. Sve je sada uzalud - zaključuje naš sagovornik.

Prošle nedelje, vatrogasna služba okruga Klark objavila je saopštenje u kojem osporava sve tvrdnje o odloženom odgovoru.

- Nije bilo kašnjenja u reagovanju niti u gašenju vatre. Kapetan na licu mesta je izvestio da je vozilo po dolasku u potpunosti zahvaćeno požarom i da niko unutra nije mogao da preživi putnički prostor. Došlo je do stalnog ponovnog paljenja u jednom delu automobila, što je posadi zadalo muke, što nije neobično kod požara na vozilu. Kapetan navodi da je bilo nekog materijala koji je kapao, verovatno iz cevi za gorivo koja se ponovo palila u predelu na strani suvozača, na zadnjim točkovima. Vatrogasne ekipe su u kontinuitetu gasile ovo područje dok je ponovo gorelo - navodi se u ranijem saopštenju vatrogasne službe.

Ragsovi advokati su takođe podneli zahtev za nabavku svih komunikacija vatrogasne službe okruga Klark u vezi sa nesrećom, uključujući tekstualne poruke.

Sudija je naredila da se Rags u ponedeljak pojavi u sudnici, nakon što je prošle nedelje preskočio obavezan alko-test. Medjji su preneli da mu preti i povratak u zatvor.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.