PROGOVORIO ELEZ: Ovo je PRVO što je rekao policiji, a mnogi strahuju od onoga što tek sledi
Darko Elez, Foto: klix.ba

TRENUTNO U PRITVORU

PROGOVORIO ELEZ: Ovo je PRVO što je rekao policiji, a mnogi strahuju od onoga što tek sledi

Mafijaški bos Darko Elez, koji je sklopio nagodbu sa tužilaštvom BiH navodno je otkrio gde se nalaze posmrtni ostaci Slaviše Bilinca zvanog Bili.

Objavljeno:

Prema pisanjima tamošnjih medija, Elez je ispričao da je Bilinac ubijen i zakopan u blizini bob staze na Trebeviću.

O ovom slučaju, Elez je govorio još pre 14 godina, kada je rekao da je Bilinac ubijen i zakopan na Trebeviću, ali tačnu lokaciju nije otkrio sve do sada.

Dao tačnu lokaciju

Nakon sklapanja sporazuma sa Tužilaštvom, Elez je odlučio da detaljno opiše nadležnima na kom mestu je zakopan Bilinac, a dalji koraci Tužilaštva u ovom slučaju se tek očekuju.

Slaviša Bilinac Bili bio je poznat kao plaćeni ubica i upravo je on bio taj koji je obavestio Ždrala da mu Darko Elez sprema likvidaciju.

Njemu se u odstustvu sudi i za učešće u ubistvu Gorana Mijatovića, poznatijeg kao Mita Bežanija, 2006. godine. Bilinac je u ovom slučaju optužen da je montirao na automobil i kasnije aktivirao eksplozivnu napravu i njegovi DNK tragovi su nađeni na ostacima te "bombe".

Kako je Informer već pisao, Elez, koji je trenutno u pritvoru u BiH, pristao je da sarađuje i sa istražiteljima u Srbiji i da ispriča sve što zna o zločinima svog prijatelja Veljka Belivuka i o navodnoj saradnji sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović!

Darko Elez
foto: Tužilaštvo BiH

Elez otkriva još tajni

Elez je na osnovu nagodbe sa sudom u BiH osuđen na samo 15 godina zatvora zbog više mafijaških ubistava i milionskih pljački u toj zemlji od 2005. do 2009, ali se obavezao da sarađuje sa istražiteljima i u mnogim drugim slučajevima teških krivičnih dela koja su se proteklih godina dogodila u Bosni i u Srbiji!

Inače, jedan od najopasnijih balkanskih bosova, Darko Elez uhapšen je u Srbiji prošle godine, a u BiH je izručen 3. marta 2021. zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Milićevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu. Osim toga, teretio se i za planiranje likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića u BiH, kao i za tri iznude. Međutim, Elez je sada u bosanskom sudu osuđen na 15 godina samo u predmetu "Lutka", za organizaciju bande koja je od 2005. do 2009. ubijala, pljačkala i trgovala drogom.

Elez je inače blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, koji su 4. februara uhapšeni u Srbiji zbog najmanje pet monstruoznih ubistava i drugih najtežih krivičnih dela.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.